Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kumlu ne demek?

 - 3 sözlük, 5 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Kumlu anlamı
öz. is. (ku'mlu) Hatay iline bağlı ilçelerden biri.
kumlu anlamı
sf. 1. İçinde kum bulunan, kumsal: Kumlu toprak. 2. mec. Çok ufak ve sık benekli: Kumlu kumaş.

Türkçe - İngilizce

kumlu anlamı
sıfat
1) sandy
2) gritty
3) sabulous

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Kumlu anlamı
Balıkesir ili, Kireç bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Kumlu anlamı
Mardin ili, Akıncı bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

kumlu eş anlamlısı

kumsal
is. 1. Kumu olan yer. 2. Denize, göle vb. yerlere girilebilen genellikle kumluk alan, deniz hamamı, plaj: "Deminden beri sözü edilen bu kumsal neydi?" -A. Erhat. 3. sf. Kumlu: Kumsal toprak.

"kumlu" için örnek kullanımlar

En büyüğü 1 santimetre boyunda, yüzde 10'u demir taşların, kumlu göktaşı grubuna ait olduğu açıklandı.
The largest is 1 centimeter long, 10 per cent of iron, stones, sand was announced that the meteorite belongs to the group.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Yönetim içindeki muhalif kanat, Başkan Mustafa Kumlu'yu, 30'un altında işçi çalıştıran işyerlerinde sendikal tazminatı kaldıran düzenlemeye sessiz kalmakla suçluyor.
Management wing of the opposition, President Mustafa Sandy 'yu, enterprises employing less than 30 workers' compensation removes the regulation of trade union accused remained silent.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
Kumlu, Hatay ilinin bir ilçesidir. Amik Ovası'nda yer alır. Antakya (Merkez ilçe), Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleriyle komşudur.
Kaynak: Kumlu
Kumlu, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : 150-200 yıl kadar önce şu an köyün meralarınadan olan "Kulecik"
Kaynak: Kumlu, Dursunbey
Kumlu, Mardin ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Köy halkı, Araplardan oluşmaktadır. Köyün içinden geçen derenin doğal kum
Kaynak: Kumlu, Mardin
mesafede olan köyün, doğu ve kuzey doğusunda beddualı orman, batısında solaklı deresi ve Ataköy, kuzeyinde Aşağı Kumlu ve Yukarı Kumlu
Kaynak: Çambaşı, Çaykara
Kaletepe, Kumlu , Hatay ilinin Kumlu ilçesine bağlı bir köy. Kaletepe, Çayıralan , Yozgat ilinin Çayıralan ilçesine bağlı bir köy.
Kaynak: Kaletepe
Genel Başkanı Mustafa Kumlu 'dur. 35 üye sendikası vardır. Üye sendikalar : Ağaç-İş Sendikası Basın-İş Sendikası. BASS Sendikası
Kaynak: TÜRK-İŞ
Kuzey ve Kuzey Batısında Şahinkaya, Güneyinde Çamlıbel, Doğusunda Çambaşı ve Aşağı Kumlu köyleriyle çevrilidir. Genel olarak düz
Kaynak: Ataköy, Çaykara

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.