Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kundaklamak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kundaklamak anlamı
(-i) 1. Bebeği kundağa sarmak: "Dikmen Yıldızı yapma bebeğini büyük bir dikkat ve özenle tekrar kundakladı." -A. Gündüz. 2. Bir yeri kundakla yakmak. 3. Saçları yemeninin içine toplayarak bağlamak. 4. Tüfek namlusunu kundağa bağlamak. 5. mec. Ara bozmak, aldatmak: "Onu yalnız politika kurtları kundaklamıştır." -S. Birsel.

Türkçe - İngilizce

kundaklamak anlamı
fiil
1) sabotage
2) bundle
3) set fire
4) swathe
5) swaddle
6) instigate

kundaklamak eş anlamlısı

aldatmak
(-i) 1. Beklenmedik bir davranışla yanıltmak. 2. Karşısındakinin dikkatsizliğinden, ilgisizliğinden yararlanarak onun üzerinden kazanç sağlamak: "Üç defadır bu yezit beni aldatıyor." -B. Felek. 3. Birine verilen sözü tutmamak: Arkadaş bizi aldattı, toplantıya gelmedi. 4. Yalan söylemek. 5. Bir şeyin görünürdeki durumu, o şeyin niteliği bakımından yanlış bir kanı vermek: "Dekor, tarihî esvap gözleri aldatıyor." -Y. K. Beyatlı. 6. Ayartmak, kötü yola sürüklemek, baştan çıkarmak, iğfal etmek: "Genç kızı aldatmak için dil dökmeye başlamıştır." -P. Safa. 7. Karı ve kocadan biri eşine sadakatsizlik etmek, ihanet etmek. 8. Oyalamak, avutmak.

"kundaklamak" için örnek kullanımlar

Sabote etmek : baltalamak,kundaklamak. Salvo : yaylım ateş. Sanitasyon: sağlık koruma. Sansasyon : dalgalanma,dalgalandırma. Sansasyonel :
Kaynak: Türk diline geçmiş yabancı sözcükler
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.