Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

art ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

art anlamı
bakınız» arka.

Divanü Lügati't-Türk

art anlamı
sırt, dağ beli ve sırtı; sarp yer, yokuş; boyun, tepe

Güncel Türkçe Sözlük

art, -dı anlamı
is. 1. Arka, geri: "Ardında kapı koyu karanlık bir sonsuzluğa açılıyordu." -T. Buğra. 2. Bir şeyin öbür yüzü. 3. sf. Arkada bulunan: Art damak ünsüzü. Art teker.

İngilizce - Türkçe

art anlamı
isim
1) sanat
2) beceri
3) ustalık
4) hüner
5) ressamlık
6) bilim dalı
7) kurnazlık
8) yaratıcılık
9) şeytanlık
sıfat
1) sanat
2) sanatsal

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

art anlamı
Mart.

Azerî köyleri -Amasya

art eş anlamlısı

arka
is. 1. Bir şeyin temel tutulan yüzünün tam ters yanı, ön karşıtı: "Evin arkasında dekorlar boyarlardı." -A. Ağaoğlu. 2. Bir şeyin sırt durumunda olan yüzeyi: Çocuğun arkası ağrıyormuş. 3. Geri kalan bölüm, kısım: Masalın arkası. Yazının arkası. 4. Art, peş. 5. Otururken sırtın dayandığı yer: "Otomobile bindiğimiz zaman başını arkaya yaslamış, gözlerini yummuştu." -T. Buğra. 6. İnsanın vücudu, bedeni: "Arkasında beli kemerli, dar, şık bir pardösü vardı." -R. H. Karay. 7. sf. Arkada olan, arkada bulunan. 8. mec. Kayırıcı: "Memur olmak için büyük bir arka gerek." -H. R. Gürpınar. 9. mec. Geçmiş, geride kalmış zaman: "Bütün gözler arkaya, maziye çevrilmişti." -Y. K. Beyatlı.
geri
(I) is. 1. Arka, bir şeyin sonra gelen bölümü, art, alt taraf, ileri karşıtı: "Amerikan barın gerisinden işaret eden barmen seslendi." -N. Cumalı. 2. Son, sonuç: Sen gerisini düşünme. 3. Bir şeyin sona kalan bölümü: Yazının gerisi yarın yayımlanacak. 4. Geçmiş, mazi: "Artık geride özleyeceğim hiçbir şey yok." -S. F. Abasıyanık. 5. Hayvanda boşaltım organının dışı. 6. sf. Eksik gösteren (saat): Bu saat beş dakika geridir. 7. sf. Aptal, anlayışsız. 8. sf. mec. Benzerlerine ayak uydurup ilerleyememiş, gelişememiş: Geri düşünce. Geri adam. 9. zf. Geriye doğru: "Bağına, bahçene, suyuna, toprağına veda ederek geri gidiyorum." -F. R. Atay. 10. ünl. "Geri dön, geri git!" anlamında bir söz.
geri
(II) is. hlk. Araba üzerine gerilerek kenarları arabanın korkuluğuna tutturulan ve içine saman veya tahıl doldurulan büyük kıl çuval.

"art" için örnek kullanımlar

Ege Denizi'nde art arda meydana gelen depremler, bölgeyi gerdi.
Successive earthquakes in the Aegean, strained region.
Kaynak: takvim.com.tr
33 yaşına gelene kadar art arda 5 ameliyat daha geçirmiş.
Repeatedly until you reach the age of 5 to 33 had surgery.
Kaynak: pressturk.com
Skorun beraberliğe gelmesinin ardından mücadelede gol pozisyonları art arda geldi.
Upon arrival the fight was a draw score goals in consecutive positions.
Kaynak: fanatik.com.tr
Bitlis'te art arda meydana gelen küçük ölçekli depremler halkta panide neden oldu.
Small-scale earthquakes that occurred in Bitlis, repeatedly caused panic publicity.
Kaynak: spothaber.com
Fransızca bir terim olan 'art brut'nun tam karşılığı, 'ham sanat'tır. ' Art brut'da profesyonel olmayan, kendiliğinden bir sanat söz
Kaynak: Art brut
Pop art, 1950'lerde, özellikle ABD ve İngiltere'de soyut dışavurumculuğa tepki gösteren genç sanatçıların 1960'larda bir akım haline
Kaynak: Pop sanatı
art terimi genel olarak 1994-1999 arası internet sanatının öncülüğünü yapan grubun yaptığı işleri sınıflandırmak için kullanılır.
Kaynak: Net.art
Op art, optik resim olarak da bilinen 1960'ların bir resim akımıdır. Renk , çizgi gibi öğeler göz yanılsamaları yaratmak için kullanılır
Kaynak: Op sanatı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.