Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

külliyat ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Kitaplıkbilim Terimleri Sözlüğü

külliyat anlamı İng. complete works
Bir yazarın bütün yapıtlarının yazılmış ya da basılmış toplu biçimine verilen ad.

Güncel Türkçe Sözlük

külliyat anlamı
is. (külliya:tı) esk. Bir yazarın bütün eserlerini içeren dizi: "Başlıca şair ve nasirleri Tamamıyla öğrenmek için külliyat okumak merakına düştüm." -Y. K. Beyatlı.

Türkçe - İngilizce

külliyat anlamı
isim
1) corpus

"külliyat" için örnek kullanımlar

Bütün Şiirleri, Orhan Veli Kanık 'ın ilk kez 1951 yılında yayınlanan külliyat ı. Kitap Orhan Veli'nin ölümünün ardından 1951 yılında
Kaynak: Bütün Şiirleri (Orhan Veli Kanık)
siyasi ve İslam î konularda Said Nursi tarafından 1925 yılında yazılmaya başlanmış, 24 yılda tamamlanmış kitapçıklardan oluşan bir külliyat tır.
Kaynak: Risale-i Nur
toplantılarında okunması ve dinleyicilere ders olarak verilen eşlik eden açıklamalardan oluşan külliyat Midraş İslam i kültürde tefsir ile eşdeğerdir.
Kaynak: Midraş
yazarın tüm eserlerine bir cilt halinde külliyat, bir ciltteki çeşitli yazmalara mecmuatül resail, kısaltılmış olana muhtasar, değişik
Kaynak: El yazması
Yüzlerce bestekarın 88 bini aşan eserini günümüze ve geleceğe ulaştıran külliyat hazırladı. Çıkardığı 5 ciltlik "Türk Musikisi Bestekarlar
Kaynak: Rahmi Kalaycıoğlu
dört cildi ise Avrupa'daki Osmanlı eserlerini anlatan bu külliyat, Avrupa ve Anadolu'daki Türk mirasının tapu senetleri olarak adlandırılıyor.
Kaynak: Ekrem Hakkı Ayverdi
diyalektiğe , astroloji den kehanete ve optik ten kimya ya kadar yirmi ayrı dalda eser vererek sayıları 277'yi bulan bir külliyat oluşturmuştur.
Kaynak: Kindî
Türk edebiyatı öykücülerinin 150 yıllık serüveninde öne çıkan 200 yazardan birer öykü biraraya getirilerek 40 CD'lik bir külliyat oluşturuldu.
Kaynak: Figen Alkaç
Cem Yayınevi 2006'da yaptığı 'eksiksiz' külliyat niteliğindeki baskıda ise cilt sayısını 4'e çıkartmıştı (1564 sayfa). Bu baskının
Kaynak: Denemeler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.