Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

lando ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

lando anlamı
is. (la'ndo, l ince okunur) Dört tekerlekli, içinde dingillere paralel olarak düzenlenmiş karşılıklı iki oturma sırası bulunan, üstü açılıp kapanabilen çift körüklü binek arabası.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

lando anlamı Fr.landau
Dört tekerlekli, içinde dingillere paralel olarak düzenlenmiş karşılıklı iki oturma sırası bulunan, üstü açılıp kapanabilen çift körüklü binek arabası:§ "Giorgino kendine mahsus olan ve bundan Yarım asır kadar mukaddem İtalyanca pek moda hükmünde bulunup şimdiki landolara biraz benzeyen karusasına tehditkârane bir işaret eyleyince arabacı diğer arabalar arasından sürünerek çıkıp geldi." -Ahmet Midhat Efendi, Hasan Mellâh Yahut Sır İçinde Esrar s. 15. § "Bu caddenin hayatını, birkaç fayton ve landoyla bir ucundan öbür ucuna işleyen tramvay temin ediliyor..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Millî Mücadele, 187. § "O zamanlarda ne kupa, ne fayton, ne briçka, ne çek çek, ne uzun araba, ne lando, ne brik, ne tramvay vardı." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 249. § "Renk renk maşlahlı hanımlar, faytonlar, köşk landonları, şık, çoğu burundan takma altın gözlüklü ve bastonlu beyler yukarı aşağı gidip geliyordu." -Nazım Hikmet Ran, Kan Konuşmaz, 77.

"lando" için örnek kullanımlar

Son zamanlarda talika, kinto, kâtip odası, lando denilen çeşitli tipte arabalar yapıldı. Bütün bunlarla sadece insan taşınırdı. Otomobil
Kaynak: Fayton
en Esperanto-lando" (Esperanto-Ülkesinde Seyahat) sayesinde büyük popülerlik kazanmış ve Esperanto-ülkesi için bir rehber olarak tanınmıştır.
Kaynak: Boris Kolker
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.