Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

majör ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

majör anlamı
sf. 1. Büyük, önemli. 2. is. müz. Bir makam, bir akort veya bir aralığın oluşma biçimi. 3. is. fel. ve man. Büyük önerme.

Türkçe - İngilizce

majör anlamı
isim
1) major
sıfat
1) major

majör eş anlamlısı

büyük
sf. 1. Boyutları, benzerlerinden daha fazla olan (somut nesne), makro, küçük karşıtı: "Büyük ağaçların altında, gazinoya doğru gidiyoruz." -Y. Z. Ortaç. 2. Çok, ortalamayı aşan (soyut kavram): "Büyük bir cevap sıkıntısı geçirdikten sonra itiraf etti." -P. Safa. 3. Niceliği çok olan: "Benim büyük kalabalıklara karşı ürkekliğim vardır." -R. N. Güntekin. 4. Üstün niteliği olan: "Molière büyük adammış, yeryüzüne gelmiş kişilerin en büyüklerinden biri." -N. Ataç. 5. Yetişkin, belli bir yaşa gelmiş: "Büyüklerin tandır sefasına ayıracak zamanları yoktu." -A. Kutlu. 6. Önemli: "Ömrünün tek ve büyük oyunu bitmişti." -T. Buğra.
önemli
sf. 1. Önemi olan, mühim, ehemmiyetli: "Benim için ne kadar önemli olduğunu tahmin edebilirsiniz." -T. Buğra. 2. Politik, ekonomik, psikolojik ve askerî açıdan önemli olan, stratejik.

"majör" için örnek kullanımlar

Çünkü majör bir kanal.
Because a major channel.
Kaynak: magazin.bugun.com.tr
Windows Phone 8 platformu için küçük çaplı güncellemelere yer veren Microsoft, ilk majör güncellemesini yılsonunda kullanıcılara sunacak.
Which includes minor updates to the Windows Phone 8 platform, Microsoft will present the first major update to the end users.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Saygun'un ''Bir Orman Masalı Op.17'', W. A. Mozart'ın ''Piyano Konçertosu No.20 ve Re minör KV.466'' ile Tchaikovsky'nin ''Senfoni No.3 'Polonyalı' Re majör Op.29'' eserleri seslendirilecek.
Saygun Op.17'''' A Tale Forest, WA Mozart Piano Concerto No.20'' and'' Tchaikovsky's Symphony No.3 in D minor KV.466'' 'Polish' in D major Op. 29'' will be performed in the works.
Kaynak: gercekgundem.com
Fors majör, ticari anlaşmalarda bulunan; anlaşmanın taraflarını kendi iradeleri ve kontrolleri dışında oluşan şartlar altında anlaşmanın tek
Kaynak: Fors majör
Gam, bir müzik parçasının kuruluş şekline göre (majör, minör) belirli bir kalıpta dizilen nota lar topluluğu. İnici gam'da ses giderek
Kaynak: Gam
Turnuva 'majör' turnuva olarak anılmaktadır. Turnuva ilk olarak 1982'de oynanmış, Jimmy White ve Ray Readon finalde karşılaşmış ve 10-5
Kaynak: Dünya Açık (snooker)
Genelde, majör ün tersine duygusaldır. Minör gamın temel özelliği, 3. derecesiyle 1. derecesinin minör 3'lü aralığına sahip olmasıdır.
Kaynak: Minör Gam
Caz ve blues müzikte kullanılan, majör ve minör notalar arasında duraksayan istikrarsız notalara mavi nota (blue notes) denir.
Kaynak: Mavi nota
Dettingen Te Deum, George Frideric Handel 'in 1743 yılında bestelediği, HWV 283 numaralı re majör kantik i. Kral George II 'nin Dettingen
Kaynak: Dettingen Te Deum

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.