Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Mengen ne demek?

 - 3 sözlük, 6 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Mengen anlamı
öz. is. (me'ngen) Bolu iline bağlı ilçelerden biri.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

mengen anlamı
1. Sonbaharda ekilen buğday. 2. Çavdar.
mengen anlamı
Bakır su kovası.

*Gerede -Bolu

mengen anlamı
Büyük köpek.

*Sungurlu -Çorum

mengen anlamı
İpek kozası.

*Pınarbaşı -Kayseri

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Mengen anlamı
Düzce ili, Yığılca ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Mengen" için örnek kullanımlar

Mengen Bolu 'nun bir ilçesidir. Mengen ormanlık bir bölgedir ve yüksek yaylaları bulunmaktadır. Başlıcaları; Soğucak, Akçakoca, Bürnük,
Kaynak: Mengen
Mengen, Düzce ilinin Yığılca ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün tarihi hakkında bigi yoktur. Kültür: KÖYÜMZDEN DÜĞÜN ÇALGICILARI
Kaynak: Mengen, Yığılca
Pazarköy Bolu 'nun bir ilçesi olan Mengen 'e bağlı bir beldedir. 1400 merkez ve 3200 köyleri ile birlikte toplam nüfusudur. Pazarköy
Kaynak: Pazarköy, Mengen
Gökçesu, Mengen ilçesinin 11 km batısında bulunan Gökçesu yöresinin tarihi milâttan önce devirlere rastlamaktadır. Yöre Bithynia
Kaynak: Gökçesu, Mengen
Hacıahmetler, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Mengen'in iki km yukarsında bir köydür. Köydekilerin geçimi hayvancılıktır.
Kaynak: Hacıahmetler, Mengen
Köprübaşı, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Bilindiği gibi köyün hemen yanından geçen devrek çayı bulunmaktadır.
Kaynak: Köprübaşı, Mengen
Demirciler, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Demirciler, Mengen
Akçakoca, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Akçakoca, Mengen
Afşar, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe : Oğuzların Afşar boyundandır. Köy adını eski zamanlarda oba şeklinde
Kaynak: Afşar, Mengen
Nazırlar, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Nazırlar, Mengen
Kayabükü, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kayabükü, Mengen
Kavacık, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kavacık, Mengen
Kayışlar, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kayışlar, Mengen
Kayabaşı, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Kayabaşı, Mengen
Karakaya, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karakaya, Mengen
Karacalar, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Karacalar, Mengen
Emirler, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Emirler, Mengen
Düzköy, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. düz köyde yasardı bir hasan istanbullu hasan. Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek
Kaynak: Düzköy, Mengen
Banaz, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Banaz, Mengen
Aktepe, Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Bir rivayete göre, köyün doğusunda Narzanda, batısındaki Erenlerde, köyün
Kaynak: Aktepe, Mengen

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.