Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mîrâs ne demek?

 - 4 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

mîrâs anlamı
kalıt. ~ hukuku : kalıt töresi. ~ mukavelesi: kalıt sözleşmesi. ~ sebebiyle istihkak da'vâsı: kalıt arancı, dilemi (Erbschaftsklage, action en pétition d'hérédité), ~ şirketi: kalıtçılar ortaklığı (Erbengemeinschaft). ~ a liyâkat: kalıta yaraşma.~ m intikali: kalıtın geçişi. ~ ın resmen idâresi: kalıtın görevsel yönetimi. ~ da iâde: denkleştirme (Ausgleichung). ~ dan ıskat : kalıttan çıkarma (Enterbung, exhérédation). ~ dan mahrümiyyet: kalıttan yoksunluk.

Güncel Türkçe Sözlük

miras anlamı
is. (mi:ra:sı) 1. huk. Birine, ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, kalıt, bırakıt, tereke. 2. mec. Kalıtım yoluyla gelen herhangi bir özellik. 3. mec. Bir neslin kendinden sonra gelen nesle bıraktığı şey: "Hatta bazıları mesleğin püf noktalarını anlatan kitaplar yazıp tecrübelerini gelecek nesillere miras bırakmışlardı." -İ. O. Anar.

Türkçe - İngilizce

miras anlamı
isim
1) heritage
2) legacy
3) inheritance
4) estate
5) bequest
6) heirship
7) heirdom
sıfat
1) inherited

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

miras anlamı
Ceviz ve boncukla oynanan bir çocuk oyunu.

*Perşembe -Ordu

miras anlamı
Bilye oyunu, bilye

Rize

mîrâs eş anlamlısı

bırakıt
is. huk. Miras.
kalıt
is. 1. huk. Miras: "Toprakları üzerinde gelmiş geçmiş eski uygarlıkların insancıl kalıtını özümlemişti." -N. Cumalı. 2. mec. Kalıtım yoluyla geçmiş olan şey. 3. mec. Görenekler yoluyla yerleşmiş olan tutum veya davranış biçimi.
tereke
is. huk. Miras: "Hâlâ eski zenginliğinin hasedini üstüne çeker ve eski terekelerinin veraset vergilerini öder." -B. Felek.

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.