Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

mukarrer ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

mukarrer anlamı
sf. esk. Kararlaşmış, kararlaştırılmış.

"mukarrer" için örnek kullanımlar

zaviye kurmak üzere bu yeri almış. Fatih Sultan Mehmet zamanında emlak ve evkafın bozulduğu sırada da çiftlik mukarrer vakıf olarak kalmıştı.
Kaynak: Sarıpolat, Malkara
On beş yirmi odalık peyda edip çiçekçi olmuş; bana da sana da kasdi mukarrer ve yarın bütün âyân-i devleti ve İsveç kralını ve balyozları
Kaynak: Hoca İbrahim Paşa
Sevk ve teb'îdleri mukarrer Ermeni ahâlînin vilâyet ve müstakil livâ üzerine mikdârını irâe eder. | Sicilde Mukayyed Nüfûs | Sevk Olunan
Kaynak: Tehcir Kanunu
Merhum Sultan Mehmet Han zamanında evkaf ve emlak bozulduğu vakit bozulmayıp mukarrer vakıfmış. Haliya Padişahımız Sultan Bayazıt Han
Kaynak: Çakmakköy, Uzunköprü
Şiirin Tamamı : Her âkile bir derd bu âlemde mukarrer: Rahat yaşamış var mı gürûh-ı ukalâdan: Halletmediler bu lügazın sırrını kimse:
Kaynak: Terkîb-i bend (Ziya Paşa)
basında bulunan "ser'-i serife muvafakati mukarrer olup hâlen muteber kavanîn ve mesâli-i ser'iyyedir" ifadesinden de açıkça anlaşılmaktadır.
Kaynak: Osmanlı İmparatorluğu'nun iktisadi yapısı
dahi sahih ve mütedeyyin padişah-ı alem penaha hayır dua etmege kabil olupav-arızdan eminola gelüb öşr ve sabık mukarrer kılunabsabt olundu”
Kaynak: Aşağıboynuyoğun, Tirebolu
Defter-i Köhne kayıtlarda Helalca Köyü'nün merhum Sultan'dan ve Sultan Mehmed Gazi'den nişanı şerifleri var imiş hali hazırda mukarrer vakıftır.
Kaynak: Halhalca, İnegöl

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.