Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

munis ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

munis anlamı
sf. (mu:nis) 1. Alışılan, alışılmış, yabancı olmayan. 2. Cana yakın, uysal, sevimli: "Ağlamaktan renkleri silinmiş zannolunan küçük munis gözleriyle bakıyordu." -O. S. Orhon. 3. mec. Uygun: "Bu fikir birdenbire bana o kadar munis, yapılabilmesi o kadar kolay göründü ki hemen yola düştüm." -Y. K. Karaosmanoğlu.

Kişi Adları Sözlüğü

Munis anlamı Köken: Ar.
Söyleyiş: (mu:nis) Cinsiyet: Erkek
1. Cana yakın, sevimli. 2. Alışılan, alışılmış.

munis eş anlamlısı

sevimli
sf. Hoşa gitme özelliği olan, hoşa giden, şirin, sempatik: "O zaman hayat sevimli ve kolaydı." -N. F. Kısakürek.
uygun
sf. 1. Yakışır, yaraşır, mutabık, mütenasip: "Ne var ki bunları şimdiye kadar kimseye anlatmadığım için uygun ifadeyi bulmakta zorlanıyorum." -İ. O. Anar. 2. Elverişli, yarar, müsait, muvafık: "Yemeği götürmek için o an en uygun kişiydim." -A. Kutlu. 3. mec. Orantılı, oranlı.
uysal
sf. 1. Başkalarına kolayca uyabilen, sözlerini dinleyip karşı gelmeyen, yumuşak başlı: "Kadın uysal olduğu zaman kuvvetlidir." -A. Gündüz. 2. zf. Başkalarına kolayca uyabilen, sözlerini dinleyip karşı gelmeyen, yumuşak başlı bir biçimde: "Ona vefasızlıkta biraz düşünceli davranmayı yararlı buluyor, yalnızca bulduklarında yeni başkana pek uysal davranıyorlardı." -M. Ş. Esendal.

"munis" için örnek kullanımlar

Sıradan, munis ve çalışkan bir aile babası olan ilkokul öğretmeni Ed Avery (James Mason) yakalandığı ölümcül bir kalp damar hastalığından,
Kaynak: Tehlikeli Arzular (film, 1956)

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.