Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

nutuk ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Edebiyat ve Söz Sanatı Terimleri Sözlüğü

nutuk anlamı
(Tekke edebiyatı terimi) Mürşitlerin, tarikate girenlere yol iz gösterecek yolda yazdıkları koşuk.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

nutuk anlamı
1. Mürşitlerin, tarikata girenlere yol iz göstermek için yazdıkları söyledikleri koşuk. 2. bakınız» söylev.

Güncel Türkçe Sözlük

nutuk, -tku anlamı
is. 1. Söz, konuşma: "Onun nutkundan sonra bu meselenin artık münakaşa edilmemesi, bitmesi lazımdı." -M. Ş. Esendal. 2. Söylev: Atatürk'ün onuncu yıl nutku.

Türkçe - İngilizce

nutuk anlamı
isim
1) speech
2) allocution
3) oration
4) harangue
5) discourse
6) declamation

nutuk eş anlamlısı

konuşma
is. 1. Konuşmak işi: "Hurşit hiç karışmıyordu konuşmaya." -A. Kulin. 2. Görüşme, danışma, müzakere. 3. Dinleyicilere bilim, sanat, edebiyat vb. konularda bilgi vermek için yapılan söyleşi, konferans: "Bu konuşmaya nihayet verirken okumak terbiyesinden bahsetmek lazımdır." -Y. K. Beyatlı.
söylev
is. Bir topluluğa düşünceler, duygular aşılamak amacıyla söylenen, uzunca, coşkulu ve güzel söz, nutuk, hitabe: "Genel sekreter, heykelin önünde verdiği söylev esnasında, biraz evvel kurdeleyi kestiği makasla oynarken parmağını kanatmıştı." -R. N. Güntekin.
söz
is. 1. Bir düşünceyi eksiksiz olarak anlatan kelime dizisi, lakırtı, kelam, laf, kavil. 2. Bir veya birkaç heceden oluşan ve anlamı olan ses birliği, kelime, sözcük. 3. Bir konuyu yazılı veya sözlü olarak açıklamaya yarayan kelime dizisi: "Yer yer birçok türküde rastladığımız beylik sözler de vardı içinde." -B. R. Eyuboğlu. 4. Kesinlik kazanmayan haber, söylenti: Ortalıkta bir söz dolaşıyor. 5. Bir işi yapacağını kesin olarak vadetme: O, sözünde duran bir adamdır. 6. Müzik parçalarının yazılı metni, güfte: Şarkının sözleri çok anlamlı.

"nutuk" için örnek kullanımlar

'Muhteşem' nutuk VİDEO.
'Great' speech VIDEO.
Kaynak: gercekgundem.com
Asım Güzelbey, Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Ulu Önder'in sesinden Nutuk'tan bölümler okuyan, hareketli animatik bir Atatürk robotu yaptıklarını belirtti.
Asim GÜZELBEY, the sound of the Great Leader Kendirli Gazi Cultural Center Speech 'tan reading sections, moving animated robot doing a Ataturk, he said.
Kaynak: guncelgazete.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.