Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

obsesyon ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

obsesyon anlamı
is. ruh b. Takıntı.

obsesyon eş anlamlısı

takıntı
is. 1. Bir durum ve sorunla ilişkisi olan başka durum veya sorun: "Uykum kaçınca aklım bir şeye takılır ve o takıntıyı savuşturuncaya kadar gözüme uyku girmez." -B. Felek. 2. Bütünlemeye kalınan ders. 3. Küçük, önemsiz borç. 4. ruh b. Bir şeye hastalık derecesinde düşkünlük, obsesyon: "Sözünü ettiğim takıntı bana rahmetli babamdan miras kaldı." -A. Ümit. 5. argo Bir kimseyle kurulan ilişki.

"obsesyon" için örnek kullanımlar

Obsedör obsesyon olayında obsede denilen kişiyi etki altına almış olan bedensiz varlığa klasik spiritüalizm de verilen addır.
Kaynak: Obsedör
Taklit olaylarında operatör veya hazirun tuzağa düşüp kandırıldıkları takdirde obsesyon denilen tehlikeli olayla karşılaşılır.
Kaynak: Taklit (spiritüalizmde)
Bu irtibatlarda obsesyon olasılığı yüksektir. Kaba irtibatlar: Seansta bulunanları sarsacak ölçüde kaba irtibatlardır. Bu kategorideki
Kaynak: Ruhsal irtibat
Spiritüalist görüşe göre, bu tür olaylarda obsesyon sözkonusudur ve cin zannedilen varlıklar spatyum un teşevvüş halindeki bedensiz ruh
Kaynak: Egzorsizm
deneyime sahip olmadan bu işe kalkışanlardır ki, böyle kimselerin sonu genellikle obsesyon olayı ile, yani akıl hastanesine gidişle biter.
Kaynak: Medyum
genellikle beraberinde obsesyon tehlikesini getirdiğinden, ruhçular seanslarda bu tip sorular sorulmasından kaçınılması gerektiğini bildirirler.
Kaynak: Medyumluk
Şifacılık, geleceği bilme, obsesyon a uğramış insanları obsedör ü kovarak obsesyondan kurtarma, çift bedenlenme (dedublüman), fasinatörlük
Kaynak: Şamanizm

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.