Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

olamaz ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

olamaz anlamı
sf. (ola'maz) 1. Olmasını önleyecek derecede güçlü engelleri bulunan, olanaksız, gayrimümkün: Havada uçmak, eskiden insan için olamaz sanılırdı. 2. ünl. Hayret, şaşırma bildirmek için kullanılan bir söz.

Türkçe - İngilizce

olamaz anlamı
ön ek
1) ir-

olamaz eş anlamlısı

gayrimümkün
sf. (ga'yrimümkün) esk. Olmaz, imkânsız.
olanaksız
sf. Olanağı olmayan, olma ihtimali bulunmayan, gayrimümkün, imkânsız: "Belki zaman içinde düşünebilirdim. Ama artık olanaksız." -A. Ağaoğlu.

"olamaz" için örnek kullanımlar

Sağlık çalışanlarının görev tanımı mekânla sınırlı olamaz.
Health professionals can not be limited to space mission statement.
Kaynak: ilkehaberajansi.com.tr
Sağlık çalışanlarının görev tanımı mekanla sınırlı olamaz.
Health professionals can not be limited space mission statement.
Kaynak: haberler.com
Hiçbir hakemin ikinci Fenerbahçe maçı derbi olamaz, derbi olmamalıdır.
Fenerbahce derby match referee can not be any second, not the derby.
Kaynak: sabah.com.tr
Benim, Fatih Terim'e bir kızgınlığım olamaz, sadece kendime kızgınım.
It's me, the anger Fatih Terim not only angry at myself.
Kaynak: sporx.com
Bundan Protagoras, eğer her şey değişiiyorsa hiçbir şey kesin anlamda belirli bir şey olamaz sonucunu çıkarır. doğru olması sözkonusu olamaz.
Kaynak: Protagoras
Kelsen 'in Normlar Hiyerarşisi 'ne göre diğer bütün hukuki kurallardan ve yapılardan üstündür ve hiç bir kanun ve yapı anayasaya aykırı olamaz.
Kaynak: Anayasa
Bu dönüşüm işlemi pratikte birebir olamaz, kayıplar oluşur. Enerji korunumlu bir büyüklük olmasına rağmen diğer biçime dönüştürülemeyen ve
Kaynak: Enerji
Baraj altında kalan bir siyasi partinin milletvekili adayı, bölgesinde yeterli oyu dahi alsa milletvekili olamaz. Türkiye 'de tek meclis
Kaynak: Milletvekili
kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş bulunan halka açık olmayan anonim şirketlerde başlangıç sermayesi yüzbin Türk Lirasından aşağı olamaz.
Kaynak: Anonim şirket
insanileştirilecek dünyayı birlikte ele aldıkları bir süreçtir, ve bu nedenle birilerinin kendi fikirlerini diğerlerine empoze ettiği bir eylem olamaz.
Kaynak: Ezilenlerin Pedagojisi
Atlama alanı olarak kullanılan, çıkış noktası ile yarım daire şeklinde olan hızlanma sahasının uzunluğu, 15 m'den az olamaz.
Kaynak: Yüksek atlama
Norveçli olamaz çünkü o birinci sıradaki evde oturmaktadır (10). İngiliz olamaz çünkü o kırmızı renkli evde oturmaktadır (2).
Kaynak: Zebra bulmacası
Bu yüzden de iki şeklin alanlarının farklı çıkması gibi bir şey söz konusu olamaz. Ayrıca kendi içinde çelişen veya tam tersi şekilde sonuç
Kaynak: Paradoks
da tinine çok benzer olan ve kendi kendini belirleyen canlı bir süreç ise, doğa yalnızca iradeye karşı koyan, ölü, mekanik bir düzen olamaz.
Kaynak: Friedrich Schelling
Bir eczanenin kullanım alanı 35 metrekareden küçük olamaz. Zemini yanmaz ve temizlemesi kolay bir madde ile kaplanması gerekir.
Kaynak: Eczane
Efsaneye göre, Atina'nın kadim krallarından Egeus, çeşitli kadınlarla evlenmesine rağmen çocuk sahibi olamaz. Sonunda Troezen kralının
Kaynak: Theseus
göre Meryem "Tanrı'nın annesi" (Theotokos ) değil Mesih İsa'nın annesidir; Tanrı doğurulamaz dolayısıyla da İsa, Baba ile aynı özden olamaz.
Kaynak: Diofizit
Bu kurama göre, kime "yaşlı" deneceği belirsiz olduğu için "yaşlı insanlar kümesi" diye bir küme olamaz. Çünkü yaşlılık kavramı farklı
Kaynak: Kümeler kuramı
Bir web sitesi kurmak istiyorsanız, dosyalarınızı saklayacağınız bilgisayar evinizdeki bilgisayarınız olamaz, çünkü gerekli program ve
Kaynak: Web sunucusu
Smallville adlı dizinin seçmelerine katılır ancak başarılı olamaz. Dönüm noktası onun için Veronica Mars adlı dizi olmuştur.
Kaynak: Kristen Bell
Farklı maddelerin empedansları aynı olabilir ama öz dirençleri aynı olamaz. R Lq/Q dur. (Resistif Direnç Uzunluk*öz direnç/kesit, (empedans
Kaynak: Empedans

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.