Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ödüllendirmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

ödüllendirmek anlamı
(-i) Bir başarıyı veya bir iyiliği ödülle değerlendirmek, mükâfatlandırmak: "O yüzden, seni ödüllendirmek için sorunu cevapsız bırakmayacağım." -İ. O. Anar.

Türkçe - İngilizce

ödüllendirmek anlamı
fiil
1) reward
2) recompense
3) remunerate
4) award a prize
5) crown
6) requite

ödüllendirmek eş anlamlısı

mükâfatlandırmak
(-i) Ödüllendirmek: "Atatürk, bu vefalı dostunu, tekrar mebus yaparak mükâfatlandırdı." -Y. Z. Ortaç.

"ödüllendirmek" için örnek kullanımlar

Sayın valimiz bu başarılı sporcuya Cumhuriyet altınıyla ödüllendirmek istemişti.
Wanted to reward it off in the successful Republican governor, Mr. athlete.
Kaynak: haberdar.com
Yapım sırasından iyi bir destek alan şirket, şimdi bu desteği ödüllendirmek istiyor.
Good support during the making of the company, and now wants to reward this support.
Kaynak: stargundem.com
Bu başarınızdan dolayı sizleri tebrik ederken teşvik etmesi adına altın ile ödüllendirmek istedim.
This is to encourage congratulate you for your performance on behalf of the gold and wanted to reward.
Kaynak: haberler.com
Eğer Akademi Tarantino'yu ödüllendirmek isterse işte seçeceği kategori bu, ha bana sorarsanız gerekli ödülü Pulp Fiction'la aldı Tarantino.
If the Academy wants to reward Tarantino's choice category, it received ha Fiction'la Tarantino's Pulp award required if you ask me.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
Altın Küre Ödülleri, 2004 yılında film ve televizyon alanındaki en iyileri ödüllendirmek amacıyla 16 Ocak 2005 tarihinde düzenlendi.
Kaynak: 62. Altın Küre Ödülleri
Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları, Sovyetler Birliği 'nde askeri ve sivil başarıları ödüllendirmek için verilmekte idi.
Kaynak: Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları
Operalia, Placido Domingo Dünya Şan Yarışması, yetenekli genç operacıları ödüllendirmek için düzenlenen uluslar arası bir şan yarışmasıdır.
Kaynak: Operalia
vasiyetnamesiyle Alfred Nobel tarafından kurulan derneğin verdiği, insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacını taşıyan prestijli bir ödüldür.
Kaynak: Nobel Ödülü
; Altındakileri yaptıkları iyi doğru işler karşılığında ödüllendirmek, cömertlik.Courtoisie (courtesy) ; Etiket, yerinde davranma,
Kaynak: Şövalye
Politik veya askeri olark ülkesine onurla hizmet etmiş seçkin Rus vatandaşlarını ödüllendirmek içindi. Tolstoy Anna Karenina 'da St.
Kaynak: Aleksandr Nevski Nişanı
tarafından her yıl siyahların sinema , televizyon , müzik ve edebiyat alanındaki başarılarını ödüllendirmek için sunulan ödül törenidir.
Kaynak: NAACP Image Ödülleri
Sütçü kızı ödüllendirmek için ona kendi oğlu Asım ile evlenmeyi kabul etmesini istediğini bildirir. Kız bunu kabul eder ve bu evlilikten
Kaynak: Ömer bin Abdülaziz
arasında, Ekim Devriminin yıldönümünde, bilim ve teknoloji, ve edebiayat ve sanat alanlarında olağanüstü başarıları ödüllendirmek için verilirdi.
Kaynak: SSCB Devlet Ödülü
Her yıl siyah müziğinin en iyi çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Soul Train programının yapımcıları tarafından
Kaynak: Soul Train Müzik Ödülleri
ettiği üne kavuşamamış olan yazarların roman, öykü ya da öykü derlemelerini ödüllendirmek amacıyla kurulmuş; zamanla üç ana kola ayrılmıştır:
Kaynak: Médicis Ödülü
Claudius ile Livia'nın nişanlanmaları için bastıran muhtemelen arkadaşı Furius Camillus'u imparatorluk ailesine katarak ödüllendirmek
Kaynak: Livia Medullina
Başarılı girişimcileri ödüllendirmek amacıyla Ernst & Young tarafından dünya genelinde 17 yıldır düzenlenen ve 2004 yılında Türkiye'nin de
Kaynak: Süleyman Orakçıoğlu
"Yılın Girişimcisi" ödülü başarılı girişimcileri ödüllendirmek amacıyla dünya genelinde düzenlenen ve halen dünyanın ilk ve tek en
Kaynak: Damat Tween
1996 ödül heykelciği, 1997 kısa metrajli film ) sanatçıları ödüllendirmek üzere düzenlenen yarışma, 1998 yılından beri opera alanında
Kaynak: Siemens Opera Yarışması
vermediği çocuk danışmanlığı, yaşlı bakımı, komşulara yardım gibi gönüllülük esasına dayanan işleri teşvik etmek ve ödüllendirmek için kullanılır.
Kaynak: Zaman Bankacılığı
dernekleri tarafından hazırlanan en başarılı projeyi ödüllendirmek amacı ile Dünya Veteriner Hekimler Günü Ödülü verilmesine karar aldılar.— "
Kaynak: Veteriner Hekimler Günü
Her yıl siyah müzisyenlerin en iyi çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Soul Train programının yapımcıları tarafından
Kaynak: Michael Jackson'ın kazandığı ödüller

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.