Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

övünme ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

övünme anlamı
is. Övünmek işi, kıvanç, iftihar: "Ağabeyimiz övünmeyi çok seviyordu." -A. Kutlu.

övünme eş anlamlısı

iftihar
is. (iftiha:rı) Övünme, kıvanma, kıvanç, övünç: "O an kendi babası da bir Türk olduğu için derin bir iftihar duydu." -Ö. Seyfettin.
kıvanç
is. 1. Övünç, iftihar. 2. Sevinç: "Yeni dostluklar kurmuş olmanın kıvancı içinde ev sahiplerimizden ayrıldık." -M. C. Anday.

"övünme" için örnek kullanımlar

Sure adını ilk ayette geçen ve çoklukla övünme anlamına gelen tekasür kelimesinden alır. hatta ölülerin çokluğu ile övünme, bu unsurları
Kaynak: Tekasür Suresi
Pozitif konotasyonu ise övünme, övünç anlamına gelir. Negatif anlamı : Kibirlenme, kişinin kendini başkalarıyla kıyaslaması durumudur.
Kaynak: Gurur
Bir tür övünme aracı olan amblemler değerli metalden elde mine boyalı yapılmaktaydılar. Ancak seri üretim otomobilleri ucuzlatınca küçük
Kaynak: Otomobil üreticileri ve markaları
Mısır 'daki yedi harikadan biri olan piramit lerin de yüksekliğini aştığı iddiası Lincoln'lular için o zamandan beridir övünme konusu olmuştur.
Kaynak: Lincoln, Lincolnshire
Bir taşların temel amacı, mülkiyet işareti, inşaat hakkında övünme, ölü akrabalarından yüceltmek ve önemli olayları anlatmaktır.
Kaynak: Runik Taşlar
Başka dilden geçen sözcüklerin yenisiyle değiştirilme dizelgeleri Arapça kökenli alıntı sözler: افتخار iftihâr | iftihar | övünme |
Kaynak: Türkçedeki yabancı kökenli sözcüklerin Türkçe karşılıkları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.