Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

patrik ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

patrik, -ği anlamı
is. din b. Ortodoks ve bazı Doğu kiliselerinin başkanı: "Patriklerini otele getirmek büyük bir hadise idi." -F. R. Atay.

Türkçe - İngilizce

patrik anlamı
isim
1) patriarch

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

patrik anlamı Rum.patriarkhis
Ortodoks ve bazı Doğu kiliselerinin başkanlarına verilen ad: § "Yakın zamanlardan kalma Rum patriklerinin resimleri olacaklardı." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 53. § "Rûm-ı Şarkî zamanında daima hareket ve zulüm görmekte bulunan patriklerin sâye-i re'fet-i Osmâniyyede kadir ve haysiyetleri artıp hukuk ve imtiyazları bihakkın temin edilmiş olması hakikaten bugün bile Avrupa'nın havsala-ı hukukperverî ve hürriyetperverestisine sığamayan büyüklüklerdendir." -Ahmet Midhat Efendi, Arnavutlar Solyotlar, 27.

"patrik" için örnek kullanımlar

Ekümenik patrik miydim?
Did the Ecumenical Patriarch?
Kaynak: sabah.com.tr
45. Patrik Anatolius (449-458) (451'den itibaren patrik) Konstantinopolis Patrikleri (451'den itibaren) 451-1453 : 46. Patrik I Gennadius
Kaynak: İstanbul Rum Ortodoks Patrikleri
Rum patrik inin ikamet ettiği binaya Patrikhane dendiği gibi, Bulgar ruhani liderinin bulunduğu Fener 'deki yere de Eksarhhane denirdi.
Kaynak: Eksarhhane
İlk patrik olan Mor Petrus'tan günümüze 121 patriğin başkanlık ettiği kilisenin şu andaki patriği 122. patrik olan Moran Mor İğnatiyos I.
Kaynak: Süryaniler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.