Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

payan ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

payan anlamı
is. (pa:ya:nı) esk. Son, sonuç, nihayet: "Şu bizim düldüle bir saman vesikası lütfetseniz keyfime payan olmayacak." -P. Safa.

Kişi Adları Sözlüğü

Payan anlamı Köken: Far.
Söyleyiş: (pa:yan) Cinsiyet: Kız
1. Son, nihayet. 2. Uç, kenar.

payan eş anlamlısı

nihayet
is. (niha:yet) 1. Son: "Ben nihayete doğru yanımdaki çocuğu dürterek kalktım." -Ö. Seyfettin. 2. zf. (ni'ha:yet) Sonunda: "Nihayet duam kabul olundu, önümde hiçbir hicap kalmadı, hakikat bana olduğu gibi tecelli etti." -N. F. Kısakürek. 3. zf. -den başka bir şey değil: "Ama bu, nihayet bir nüktedir." -Y. Z. Ortaç.
son
sf. 1. Şimdiki zamana en yakın zamandan beri olan veya bu zamanda yapılmış, olmuş olan, ilk karşıtı: "Gündüzün son ışıklarıyla beraber sanki odadan eşya da çekiliyordu." -P. Safa. 2. En arkada bulunan: Son vagon. 3. Artık ondan ötesi veya başkası olmayan: "Son atlıkarıncayı Kadırga meydanında birkaç yıl evvel görmüştüm." -H. A. Yücel. 4. is. Uç, sınır. 5. Olanca: "Son kuvvetiyle: Ya Ali! diye bağırdı." -M. Ş. Esendal. 6. is. Bir şeyin en arkadan gelen bölümü, bitimi, nihayet, akıbet: Kışın sonu. Bu yolun sonu. 7. is. mec. Ölüm. 8. is. anat. Döl eşi.
sonuç
is. 1. Bir olayın doğurduğu başka bir olay veya durum, netice: "Her koşu beklenilmeyen, şaşırtıcı bir sonuç verebilirdi." -N. Cumalı. 2. Bir gelişim veya girişimden elde edilen şey: Sınav sonucu. 3. Öz, özet. 4. sp. Sürmekte olan veya biten bir yarışmanın veya spor karşılasmasının sayı bakımından durumu, skor. 5. ed. Yazının veya sözün bitim bölümü.

"payan" için örnek kullanımlar

Lyrics: Lajê kurdî vaşto ra payan fênda çêran: Ta bi gonî bineqişne tacê cuyane: Kes mevajo kurd mireno, kurd cuyîno: Cuyîno, qet nêna war
Kaynak: Ey Rekip
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.