Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

son ne demek?

 - 7 sözlük, 11 sonuç.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

son anlamı İng. placenta
Plasenta.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

son anlamı Osm. meşîme Fr.secondine
(biyoloji, zooloji)
son anlamı
bakınız» .

BSTS / Yumrukoyunu Terimleri Sözlüğü

son anlamı İng. Final Alm. Endspiel, Finale
Karşılaşmanın sonucunu belirtecek son yarışma.

Divanü Lügati't-Türk

son anlamı
som, içi dolu madenden olan şey

Güncel Türkçe Sözlük

son anlamı
sf. 1. Şimdiki zamana en yakın zamandan beri olan veya bu zamanda yapılmış, olmuş olan, ilk karşıtı: "Gündüzün son ışıklarıyla beraber sanki odadan eşya da çekiliyordu." -P. Safa. 2. En arkada bulunan: Son vagon. 3. Artık ondan ötesi veya başkası olmayan: "Son atlıkarıncayı Kadırga meydanında birkaç yıl evvel görmüştüm." -H. A. Yücel. 4. is. Uç, sınır. 5. Olanca: "Son kuvvetiyle: Ya Ali! diye bağırdı." -M. Ş. Esendal. 6. is. Bir şeyin en arkadan gelen bölümü, bitimi, nihayet, akıbet: Kışın sonu. Bu yolun sonu. 7. is. mec. Ölüm. 8. is. anat. Döl eşi.

İngilizce - Türkçe

son anlamı
isim
1) oğlum
2) oğul
3) çocuk
4) erkek evlât

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

son anlamı
1.Dövülmüş, samanı buğdayından ayrılmamış yığın. 2.Dövülmüş, içinin çıtırı açılmamış kendir lifi yığını.
son anlamı
Halıdan artmış yün ve bu yünden dokunan kilim.

-Samsun

son anlamı
< ET soñ: son. || soğn || soğunda || sounda || sun
son anlamı
Encam, son, bakınız» sonğ// baştan sona : bakınız» başdan ayaği

son eş anlamlısı

akıbet
is. (a:kıbet) 1. Bir iş veya durumun sonu, sonuç: "Diğerlerinin akıbetlerini bilmiyorum." -İ. O. Anar. 2. zf. Sonunda, önünde sonunda: Akıbet, iş düzelecek.
döl eşi
is. anat. Memelilerde ana ile dölüt arasında kan alıp verme işini sağlayan organ, son, eş, meşime, etene, plasenta.
nihayet
is. (niha:yet) 1. Son: "Ben nihayete doğru yanımdaki çocuğu dürterek kalktım." -Ö. Seyfettin. 2. zf. (ni'ha:yet) Sonunda: "Nihayet duam kabul olundu, önümde hiçbir hicap kalmadı, hakikat bana olduğu gibi tecelli etti." -N. F. Kısakürek. 3. zf. -den başka bir şey değil: "Ama bu, nihayet bir nüktedir." -Y. Z. Ortaç.
ölüm
is. 1. Bir insan, bir hayvan veya bitkide hayatın tam ve kesin olarak sona ermesi, ahiret yolculuğu, emrihak, irtihal, memat, mevt, vefat: "Çenesinde babamın ölüm günü gördüğüm asabi buruşmalar var." -Y. Z. Ortaç. 2. Ölme biçimi: Yanarak ölümü, feciydi. 3. İdam cezası: Ölüme mahkûm oldu. 4. ünl. Ölmesi istenen canlı için kullanılan bir söz: Zalimlere ölüm! 5. mec. Sona erme, yok olma, ortadan kalkma: Küçük sanayinin ölümü. 6. mec. Çok büyük sıkıntı, üzüntü: "Sürgün benim için ölüm gibi bir şey olmuştu." -R. N. Güntekin.
sınır
is. 1. İki komşu devletin topraklarını birbirinden ayıran çizgi, hudut. 2. Komşu il, ilçe, köy veya kişilerin topraklarını birbirinden ayıran çizgi. 3. Bir şeyin yayılabileceği veya genişleyebileceği son çizgi, uç: Bataklığın sınırı. Ormanın sınırı. 4. Bir şeyin nicelik bakımından inebileceği veya çıkabileceği en alt ve en üst sınır, limit. 5. mat. Değişken bir büyüklüğün istenildiği kadar yaklaşabildiği durağan büyüklük, limit. 6. mec. Uç, son.

is. 1. Genellikle uzun bir nesnenin incelerek biten son ve sivri noktası: "Bu resmin iki gözü bir makasın ucu ile oyulmuştu." -A. Gündüz. 2. Bir şeyin baş veya son noktası. 3. Bir şeyin kenarı: "Kırk kişilik bir masanın bir ucunda, üç kişiyiz." -R. H. Karay. 4. Dış kenar, periferi. 5. Bir uzaklığın son noktası: "İstikbal bu yolun ucundan bir güneş gibi doğuyor." -F. R. Atay. 6. Bir şeyin başı, tepesi. 7. sf. Bir şeye gereğinden çok fazla bağlanan, önem veren, ekstrem. 8. tar. Türk devletlerinde genellikle sınır boylarındaki eyalet ve sancak.

son zıt anlamlısı

ilk
sf. 1. Zaman, sıra, yer ve önem bakımından ötekilerden önce gelen, son karşıtı: "Nitekim benim de ilk bakışta öyle diyesim geliyor." -N. Uygur. 2. is. Herhangi bir şeyin en önde olanı, önce geleni: "İnsanı insan yapan duyguların ilkidir aşk." -N. Cumalı. 3. zf. Birinci olarak, en başta: "İşte, önüme ilk çıkan kitapçıda, önüme ilk çıkan İngilizce kitaplara bakıyorum." -A. Ağaoğlu.

"son" için örnek kullanımlar

Çanakkale, Bursa ve Konya gezileri için son başvuru tarihi ise 29 Mart.
Canakkale, Bursa, Konya in the March 29 deadline for trips.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Bunlar son 10 yıldır yaşadığımız istikrar döneminin sonuçları.
These are the results of the last 10 years period of stability in which we live.
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
İlk yarısı golsüz sona eren maçın golleri son yarım saat içinde geldi.
The match ended goalless first half goals came in the last half an hour.
Kaynak: trtspor.com.tr
Kanuni Sultan Süleyman, son dönemde adı en çok anılan Osmanlı padişahı.
Suleiman the Magnificent, the most recent period referred to the name of the Ottoman sultan.
Kaynak: ensonhaber.com
"Gündüzün son ışıklarıyla beraber sanki odadan eşya da çekiliyordu."- P. Safa . 2. En arkada bulunan. 3. "Son atlıkarıncayı Kadırga
Kaynak: Son
Son İmparator, 1987, ABD yapımı Oscar ödüllü film. Çin hanedanı Qing 'in son hakanı Puyi 'nin yaşam öyküsünü konu edinir. Mark Peploe
Kaynak: Son İmparator

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.