Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

peşinen ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

peşinen anlamı
zf. (peşi:nen) Peşin olarak, önceden: "Birkaç arkadaşımın içeride olduğunu haber veriyor ve alacağım zevk için beni peşinen tebrik eden bir tebessümle gülüyordu." -P. Safa.

Türkçe - İngilizce

peşinen anlamı
zarf
1) beforehand

peşinen eş anlamlısı

önceden
zf. (ö'nceden) Başlarken, başlangıçta, daha önce, evvelce: "Bunlar çok önceden suç işlemişler, hapse girmemek için dağa çıkmışlardı." -N. F. Kısakürek.

"peşinen" için örnek kullanımlar

şarkısı ile duygusal bir iklim oluşturan Family Grup, Sergen Yalçın tarafından "peşinen birinci" ilan edildi.
Family Group creates a climate and emotional song, Sergen Yalcin "by the first advance" was declared.
Kaynak: spothaber.com
Dediler de peşinen..
They also advance ..
Kaynak: malatyaguncel.com
Üçüncü parti tarayıcıların Win32 API'lerine erişiminin kısıtlaması nedeniyle üçüncü şahıs JavaScript motorlarının bu platformda kullanılması peşinen engelleniyordu.
Third-party browsers, due to the limited access to the Win32 APIs to use this platform to third-party Javascript engines prevented in advance.
Kaynak: mynet.com
Ancak firmalar kaya gazıyla ilgili bir çalışma yapmak isterse, biz buna her zaman açık olduğumuzu, o firmaya yardımcı olacağımızı peşinen söyleyeyim.'' Türkiye'nin bor rezervi.
However, if firms do a study on rock gas, we are always open to it, then we will help companies tell you in advance.'' Turkey's boron reserves.
Kaynak: samanyoluhaber.com
İbrahim Rugova 1990'lı yıllar da sert bir siyasi çizgi izleyerek Sırbistan yetkilileri ile Kosova'nın bağımsızlığının peşinen kabul
Kaynak: Ibrahim Rugova
Çünkü onların bağımsılığı peşinen geliyordu. Kuveytli'ler 31 Ocak 1959 yılında posta yönetimini üzerlerine aldılar. İlk Kuveyt pul seti 5
Kaynak: Kuveyt'in posta tarihi ve posta pulları
Burada yazara ait bir hassasiyete peşinen vurgu yapalım: Kurgusal yaklaşımlarda Kur'an ve sünnet çizgisine riayet. Yazarın bu konudaki
Kaynak: Cenk Enes Özer
Biz Jones'larla aşık atamayız' diyen bir aile peşinen sosyo-ekonomik açıdan komşularından daha aşağıda bir seviyede olduklarını
Kaynak: Örnek Aile
anlatmış oldukları için Billy markette parasını ödemeyi unuttuğu konserve için tutuklandıklarını sanır ve peşinen bütün suçlamaları kabul eder.
Kaynak: Kuzenim Vinny
Eserinde hata ve noksanların olabileceğini de peşinen kabul eden ilmi olgunluğa da sahiptir. Kendisinden sonra Acıpayam hakkında yazacak
Kaynak: Dodurgalar, Acıpayam
yararlıdır, çünkü bu veritabanlarındaki aday dizilerin büyük bir kısmının sorgu dizisiyle anlamlı bir uyuşma göstermeyeceği peşinen bilinmektedir.
Kaynak: Dizi hizalaması

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.