Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pırıltılı ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

pırıltılı anlamı
sf. 1. Pırıltısı olan, parlak. 2. mec. Süslü, özentili: "Ne kadar güzel, ne kadar pırıltılı seyahat mektupları yazmıştı Avrupa'dan." -Y. Z. Ortaç.

pırıltılı eş anlamlısı

parlak
sf. 1. Parlayan, ışıldayan: "Siyah, çıplak dallarda henüz kuruyamayan su damlaları parlak, mavi birer boncuk gibi parlıyordu." -H. E. Adıvar. 2. Temiz ve ışıklı: "Sabahleyin gökyüzü parlak, ufuk açıktı / Güneşli bir havada yaylımız yola çıktı." -F. N. Çamlıbel. 3. mec. Göze çarpacak kadar başarılı: "Birinci İnönü Harbini parlak bir zaferle kazandık." -A. Gündüz. 4. kaba Yüzü güzel (oğlan).

"pırıltılı" için örnek kullanımlar

Pırıltılı galibiyet kimseyi yanıltmasın.
Shimmer win fool anyone.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
kısa sürede ilgi çekmesini sağladı ve ardından onu kariyerindeki pırıltılı noktaya ulaştıracak olan filmi Trainspotting 1996 yılında geldi.
Kaynak: Ewan McGregor
Sedef, midye ve istiridye gibi deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan süslemecilikte kullanılan, pırıltılı, beyaz, sert bir maddedir.
Kaynak: Sedef
Sedef , Midye ve istiridye gibi deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan süslemecilikte kullanılan, pırıltılı, beyaz, sert bir madde.
Kaynak: Sedef (anlam ayrımı)
Bunun yanı sıra son yıllarda yükselen bronz ten akımıyla ortaya çıkan bronz, karamel rengi ve altın pırıltılı allık oldukça modadır.
Kaynak: Allık
kaplama, aluminyum kaplama, titanyum kaplama, gibi metallerle kaplanmasından sonra (buna sırlama denir) en parlak ve pırıltılı hallerini alırlar.
Kaynak: Kristal taş
Televizyonun sunduğu pırıltılı hayatların etkisiyle, bir gün kendi hayatının da, ekranda izlediği kendisinden hiç de farklı görünmeyen bu
Kaynak: Araf (film, 2012)
Siyah renkte, sadece femur ve tibialarının uçları ile tarsi sarı renkte; kanatlar saydam ve madeni pırıltılı, başta integument nokta
Kaynak: Badem iç kurdu
Asnières'de Yıkananlar ın yüzeyindeki pırıltılı görünüş ısının vurgulanışını ve parlak güneş ışığının varlığını güçlendirmektedir.
Kaynak: Asnières'de Yıkananlar
Talk : Parlaklık: İnci pırıltılı. Ayırıcı Özellikleri: Yumuşaklığı, sabunsu olması, rengi. Bulunuşu: Olivin, piroksen ve amfibol gurubu
Kaynak: Ortorombik
Annesinin çabaları, yeteneği ve rastlantıların yardımıyla şarkıcı olan Nükhet gazinoların ışıltılı pırıltılı dünyasının perde arkasındaki
Kaynak: Düşkünüm Sana
tarafı "v" şeklinde olan), paçaları dar kenarları beyaz şeritli paçaları kısa siyah kumaş pantolon ve sağ ele beyaz pırıltılı taşlı eldiven.
Kaynak: Billie Jean
deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan ve sedefçilikte kullanılan sert, beyaz ve gökkuşağı pırıltılı, fosforik özelliği olan maddeye sedef
Kaynak: Sedef kakma
Korucak Köyü, yaz kış coşkun pınarlarla beslenen, gümüş pırıltılı derelerin, zümrüt yeşili meyve bahçeleri, bostanlar ve bağlar arasından
Kaynak: Korucak, Çelikhan

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.