Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

profaz ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

profaz anlamı İng. prophase Alm. Knäuelstadium Fr.prophase
(Yun. pro: önce; phasis: görünüş) Kromozomların belirli hâle geçtiği, kıvrılıp kısalmaya başladığı ve homolog kromozomların yan yana geldiği, sentriol çiftlerinin kutuplara doğru hareket ettiği ve iğ ipliklerinin oluşmaya başladığı, çekirdek zarının parçalandığı mitoz ya da mayoz bölünmesinin ilk ve hazırlık evresi.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

profaz anlamı Lat.prophasis
(Anatomi) Mitoz bölünmenin, mayoz bölünmenin birinci ve ikinci olgunluk bölünmelerinin ilk evresinde de gözlenen, hücrenin komşu hücrelerle ilişkisini bozarak yuvarlak bir durum aldığı, mitoz mekiği ve kromozomların biçimlendiği evre.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

profaz anlamı
bakınız» ilkevre.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

profaz anlamı İng. prophase Alm. Knâuelstadium Fr.prophase pro, phasis
(Yun. pro = önce,Yun. phasis = görünüş), Mitoz ya da mayoz bölünmelerinin ilk evresi ya da hazırlık evresi: Kromozomların belirli hale geçmeleri, kıvrılıp kısalmaları, ortadan ikiye bölünmeleri, homolog kromozom şeritlerinin yanyana gelmeleri, sentrozomun bölünüp kutuplara çekilmesi, iğ ipliklerinin oluşması, çekirdek zarının parçalanması.

BSTS / Zootekni Terimleri Sözlüğü

profaz anlamı İng. prophase
Hücre bölünmesinde çiftleşmiş kromozomların oluşumu, çekirdek zarının ortadan kaybolması, iğ iplikçiklerinin ve kutup cisimciklerinin oluşumu evresi.

"profaz" için örnek kullanımlar

Crosover veya krossing over, mayoz bölünmenin profaz I evresinde görülen, çift halde bulunan kromozom ların yaptığı parça değişimine
Kaynak: Krosover
Karyokinez başlangıçta interfaz ve sonrasında gerçek bölünme evreleri olan profaz, metafaz, anafaz ve telofaz olarak görülür.
Kaynak: Mitoz
Karyokine bölümü sırasında mitoz bölünmenin interfaz evresinde kromatin ağı şeklinde bulunan DNA , profaz evresinde kısalıp kalınlaşmaya
Kaynak: Kromozom
Karyokinez başlangıçta interfaz ve sonrasında gerçek bölünme evreleri olan profaz, metafaz, anafaz ve telofaz olarak görülür.
Kaynak: Hücre bölünmesi
gelerek kromozom u oluşturur. Mitoz bölünme esnasında her bir kromatit profaz evresinde eşlenerek yeni oluşacak hücrelere yönetici
Kaynak: Kromatit
S fazında eşlenen sentrozom lar profaz sırasında ayrı kutuplara doğru hareket eder. Mikrotübül ler interfaz sırasında hızla parçalanır ve
Kaynak: İğ iplikleri
Walther Flemming hücrenin bölünmesini tanımlarken profaz , metafaz ve anafaz terimlerini ortaya attı. Çalışması 1882'de yayımlandı.
Kaynak: Genetik biliminin tarihçesi

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.