Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sekter ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

sekter anlamı
sf. 1. Başkalarının siyasi, dinî vb. düşüncelerine, inançlarına karşı çıkan, katı ve hoşgörüsüz davranan (kimse). 2. Katı, hoşgörüsüz (düşünce, tutum).

Türkçe - İngilizce

sekter anlamı
sectarian

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

sekter anlamı Fr.sectaire
1. Başkalarının siyasi, dinî vb. düşüncelerine, inançlarına karşı çıkan, katı ve hoşgörüsüz davranan kimse. 2. Katı, hoşgörüsüz (düşünce, tutum): § "Doğrusu benim bu tür çok sekter bir kadın yanlılığım ya da feminizmim yok." -Adalet Ağaoğlu, Sen türkiye'ninEn Güzel Kazasısın, 170.

sekter eş anlamlısı

katı
(I) sf. 1. Sert, yumuşak karşıtı: "Bu hâl, onu ilk defa giyilen katı gömlek gibi sıkıyordu." -F. R. Atay. 2. mec. Hoşgörüsüz, acımasız, merhametsiz, zalim: Katı yürekli. Katı davranış. 3. mec. Düşünce ve davranışlarında belli ilkelere sıkı sıkıya bağlı olan. 4. fiz. Sıvıların ve gazların tersine, içinde bulunduğu kabın veya üstünde bulunduğu yerin biçimini almayan, sulp. 5. zf. esk. Çok, aşırı derecede: "Susadım ol dem hararetten katı / Sundular bir cam dolusu şerbeti." -Süleyman Çelebi.
katı
(II) is. hay. b. Taşlık.

"sekter" için örnek kullanımlar

hareketi CGT ve Peron'un kuyruğunda olduğu için polis hareketi olarak tanımlamak ve karşısında olmak gibi sekter bir davranış için de bulunuyordu.
Kaynak: Troçkizm
Ancak Stalin döneminde sanata sekter yaklaşımlar, bir yöntem olarak sosyalist gerçekçiliği benimseyen yazarları da zora soktu.
Kaynak: Sovyetler Birliği'nde edebiyat
KPD politikalarını eleşirenler yapılan sekter davranışların ve sosyal-demokratların sosyal faşist olarak adlandırılmasının bir hata
Kaynak: Almanya Komünist Partisi
muhalefetin ilkin Stalinizme karşı, oportünist ve sekter olsa da proleter bir eğilim olduğunu fakat bu oportünizmin onları, Troçkist örgütlerin 2.
Kaynak: Sol komünizm
Gizli veya siyasi hiçbir gündemimiz olmadığını, hiçbir etnik, sekter veya dinsel güç gruplarının hiçbirinin etkisi, kontrolü, denetimi
Kaynak: Özgür Suriye Ordusu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.