Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

süje ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

süje anlamı
bakınız» özne

Güncel Türkçe Sözlük

süje anlamı
is. 1. Konu. 2. db. Özne.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

süje anlamı Fr.sujet
1. Konu: § "Cenabi "Adnan sana bir süje vereceğiz onu bize anlatacaksın yavrum" dedi." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 35. § "Hokkabaz James'in mıknatıs-ı hayvani oyunlarına süje olduğu zamana kadar dünyada kadınlık denilen şeyin çocukluktan farkını hiç bulmamış..." -Ahmet Midhat Efendi, Hayret, 377. § "İyi ki rast geldim. Sana bir süje. Dikkat et ama!..." -Ahmet Rasim, Eşkâl-i Zaman, 130. § "Yarım saniye bile sürmeyen bu ruh macerası, bazen süjenin yorgun olduğu anlarda daha kuvvetli bir kurtuluş işareti verir." -Peyami Safa, Yalnızız, 142. 2. Özne: § "Süjeyi müsnedünileyh kelimesine tercih ederler." -Peyami Safa, Osmanlıca-Türkçe-Uydurmaca, 104. § "Önce suje (özne), sonra fiil, ikisi arasında Tamlayıcı sözler." -Nurullah Ataç, Dergilerde Deneme, 198.

süje eş anlamlısı

konu
is. 1. Konuşmada, yazıda, eserde ele alınan düşünce, olay veya durum, mevzu, süje: "Öğretmenimizin verdiği konuları manzum yazardım." -Y. Z. Ortaç. 2. Üzerinde konuşulan şey, bahis: "Daha fazla tafsilata girmeyi bugün zararlı gördüğüm için bu konuda susacağım." -B. Felek.

"süje" için örnek kullanımlar

ABD'li psikolog Helen Wambach bu yöntemi 1088 süje üzerinde uygulamıştır. Yöntem Fransızca da "ecmnésie" olarak yazılır. Terim Grekçe
Kaynak: Ekminezi
Metapsişikçilerin ileri sürdüklerine göre, örneğin, süje, bedenine 1-2 m. uzaklıktan kendisine dokunulmadan (havaya) yapılan çimdik atma,
Kaynak: Duyarlığın dışarılaşması
Lalla manevi farkındalığın doruklarında süje ve obje, benlik ve diğeri, kadın ve erkek arasındaki farkın kaybolduğunu ifade eder.
Kaynak: Lalla-Ded

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.