Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sürebilmek ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

sürebilmek anlamı
(-i, nsz) Sürme imkânı veya olasılığı bulunmak: "Öldürücü bir kalp aksesinin bazen saatlerce sürebileceğini gayet iyi biliyor." -P. Safa.

"sürebilmek" için örnek kullanımlar

Film, Kahramanmaraş 'tan İstanbul 'a daha iyi bir yaşam sürebilmek için gelen bir ailenin verdiği yaşam mücadelesini anlatır.
Kaynak: Gurbet Kuşları (film, 1964)
Temel bir SRAM tablosunda kod çüzücü için, her bir satır için bir kod çözücü ve ucuna da tel uzunlukları dolayısı ile teli sürebilmek için
Kaynak: Kod Çözücü
farketmelerine rağmen arkadaşları ölene kadar onlarla birlikte kaldılar ve sonra daha iyi bir yaşam sürebilmek için şinigami olmaya karar verdiler.
Kaynak: Renji Abarai
Ancak Camus, daha bağımsız bir hayat sürebilmek için evinden ayrıldı. 1923 'te liseye, ardından da Cezayir Üniversitesi 'ne kabul edildi.
Kaynak: Albert Camus
Bu geniş toprakları sürebilmek içinse ağır sabanlar taşıyan öküz ler kullanıldı. Zaman geçtikçe 8-10 öküz kullanılarak işlenmesi zor killi
Kaynak: Tarım
Nehirde hüküm sürebilmek için kuşatma yapabilmek gerekliydi, aynı Hyksos başkenti Avaris 'in Mısırlılar tarafından fethi gibi.
Kaynak: Antik çağda savaş
Bat-pod'u sürebilmek için sürücünün gövdesini ileri, yatay olarak yaslaması ve bilekleri yerine dirseklerini kullanması gerekiyordu.
Kaynak: Kara Şövalye

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.