Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şömiz ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

şömiz anlamı
is. 1. Gömlek. 2. Kitap kılıfı.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

şömiz anlamı Fr.chemise
1. Gömlek: § "... Kamis, kamizol; şömiz daha bilmem ne bilmem ne olur." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 107. 2. Kitap kılıfı.

şömiz eş anlamlısı

gömlek
is. 1. Vücudun üst kısmına giyilen kollu veya yarım kollu, yakalı giysi: "Sarı zeminli, kırmızı çiçekli gömleğinin yalnız boğazına tesadüf eden düğmesi ilikli, ötekiler açıktı." -S. F. Abasıyanık. 2. Kadınların giydikleri ince kumaştan yapılmış kolsuz, yakasız iç çamaşırı, kombinezon. 3. Vücudun üst kısmına giyilen iç çamaşırı: "Don ve gömleği ile fırlamış erkekler kapıların önlerinde giyiniyorlardı." -A. H. Tanpınar. 4. Kitap kapağına geçirilen kap, kılıf: "İplik dikiş, karton kapak ve beş renkli kuşe gömlek içinde çıkacak olan ... kitaplığımızın en değerli eserleri arasında yer alacaktır." -Y. Z. Ortaç. 5. Beyaz ışık sağlamak için lambanın üzerine geçirilen amyanttan kılıf. 6. Dosya kartonu. 7. Memeli hayvanlarda bağırsakları dıştan saran yağlı zar. 8. mec. Göbek, batın: İki gömlek yukarı dedesi filancadır. 9. mec. Basamak, kat, derece: "İki pehlivan yenişememiştir ama Aliço'nun bir gömlek üstün olduğu iyice belirlenmiştir." -S. Birsel.

"şömiz" için örnek kullanımlar

cover) şömiz li | Sayfa_sayısı 1024 sayfa | size_weight 190X270 mm | Özgün_isbn_id | isbn_id 975-329-499-9 | Seride_önceki | Seride_sonraki
Kaynak: Rekin Teksoy'un Sinema Tarihi

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.