Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tağşiş ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

tağşiş anlamı İng. dabasement
Yemde doğal olarak bulunabilen fakat hayvanlara zararlı etki yapmayacak düzeylerde olanların dışında yemlere zehirli ve zararlı olabilecek madde, yabancı ot tohumu, besleme değeri olmayan madde, emniyetli olmayan pestisit veya kimyasal madde; tolerans sınırını aşacak miktarlarda boya, konservatif vb. katkı maddelerinin katılması; yemdeki değerli maddelerin Tamamı veya bir kısmı yerine daha az değerli maddelerin katılması işlemi.

Güncel Türkçe Sözlük

tağşiş anlamı
is. (tagşi:şi) esk. Bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma.

"tağşiş" için örnek kullanımlar

Burada sorun, bu ürünün kullanımında tağşiş yapılması.
Here's the problem, the use of this product to adulteration.
Kaynak: ekoayrinti.com
Etle, et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan ve kırmızı ve beyaz et karışımını ortadan kaldıran et tebliğ konusundaki istek ve şikayetlerin Alo 174 gıda hattına bildirilmesi istendi.
Meat, meat products prepared in order to prevent acts of imitation and adulteration, and to eliminate red meat and white meat mixture notification requests and complaints about the food line 174 Alo asked to be notified.
Kaynak: adanahaber.com
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği'nde ilgili firmalara verilen 3 aylık süre sona erdi.
Food, Agriculture and Livestock Ministry of imitation and adulteration of meat, meat products prepared in order to prevent the events of the "Turkish Food Codex Communiqué of meat and meat products, the three-month period ended respective companies.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla yeniden düzenlediği Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği 5 Mart Salı günü resmen yürürlüğe giriyor.
Food, Agriculture and Livestock Ministry of imitation and adulteration of meat, meat products re-organized in order to prevent acts of Meat and Meat Products Turkish Food Codex Communiqué enters into force officially on Tuesday, March 5.
Kaynak: takvim.com.tr
Soya yağı ve ayçiçeği yağı na kolza yağı nın katıştırıldığının (tağşiş edildiğinin) belirtisi brassikasterol ve onun yanı sıra α-linolenik
Kaynak: Fitosterol

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.