Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tanıtı ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Gösterim Sanatları Terimleri Sözlüğü

tanıtı anlamı İng. advertising, publicity Osm.reklam Alm. Anzeige Fr. publicité İtl. pubblicita
Seyircinin, bir tiyatronun oynadığı yapıta ilgisini sağlamak amacıyla, duvar duyurusu, gazete, radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarıyla yapıtı tanıtma işi.

BSTS / Sinema ve Televizyon Terimleri Sözlüğü

tanıtı anlamı İng. 1. publicity, advertisement, advertising, 2. television advertising {advertisement) Osm. 1. reklam, film reklamı, ilan, film ilanı, 2. reklam programı, televizyon reklamı Alm.</i
Sinem. 1. Bir filmin izleyicisini çoğaltmak amacıyla çeşitli yollardan (gazete tanıtısı, radyo tanıtısı, el tanıtısı, vb.) yararlanılarak yapılan duyurular. TV. 2. Televizyon yoluyla yapılan tanıtı; bu tanıtı için hazırlanmış izlence.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

tanıtı anlamı Fr. fragment
Bir yapıttan alınan ya da kalan parça.

Güncel Türkçe Sözlük

tanıtı anlamı
is. 1. İletişim araçları yoluyla tanıtma işi. 2. Duvar duyurusu.

"tanıtı" için örnek kullanımlar

saati aşması durumunda, herhangi bir film in gösterimi varsa, araya hemen tanıtı sokularak, bu sırada filmin daha ileri bir noktasına atlaması.
Kaynak: Mekikleme
Bu ikinci türdeki uslamlamalara 'usayatkınlık tanıtı' denebilir; Collatz sanısı örneğinde bunun gerçek bir tanıtlamadan ne kadar uzak
Kaynak: Matematiksel ispat
Kendini Le Monde gazetesine yazdığı bir makale ile kendini tanıtı. Eserleri : (fr) Mon intime conviction, Ed. Presses du Châtelet, oct.
Kaynak: Tariq Ramadan
Ayrıca yayla şenliklerinin de daha kapsamlı hale getirilmesi ve basın yoluyla tanıtı, köy için ekonomik kalkınma vesilesi olabilir.
Kaynak: Aksu, Tortum
Aşkın sayıların olşturmacı bir tanıtı için, bu sayıları oluşturma yöntemine sahip olmalıyız. Bu işlem, var olduklarını tanıtlamaktan daha
Kaynak: Oluşturarak tanıtlama

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)