Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

tarantula ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Parazitoloji Terimleri Sözlüğü

tarantula anlamı İng. tarantula
Isırıkları lokal yangı ve ağrıya neden olan çok sayıda zehirli örümcek türünden herhangi biri.

Güncel Türkçe Sözlük

tarantula anlamı
is. hay. b. Eklem bacaklıların, örümceğimsiler sınıfından, daha çok Güney Avrup'da yaşayan, kıllarla kaplı, yaklaşık 2,5 cm. uzunluğunda, sekiz bacaklı, iki kollu, etçil bir tür örümcek (Lycosidae tarantula).

İngilizce - Türkçe

tarantula anlamı
isim
1) tarantula
2) zehirli örümcek

"tarantula" için örnek kullanımlar

Yılbaşı programındaki ağda ve tarantula RTÜK'ün radarına takıldı.
New Year's Eve program and tarantula RTÜK radar network was installed.
Kaynak: pressturk.com
Tarantula , adını İtalya 'nın Taranto kentinden alan gerçek tarantula. Tarantulagiller , Kuzey ve Güney Amerika 'da yaşayan tarantula
Kaynak: Tarantula (anlam ayrımı)
Lycosa tarantula, Lycosidae familyasından bir örümcek türü. Lycosa tarantula, adını İtalya 'nın Taranto kentinden alan bir örümcek tir
Kaynak: Lycosa tarantula
altugkadirorum, Theraphosidae familyasından Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Suriye sınır bölgesinde yaşayan ufak bir tarantula örümcek türü.
Kaynak: Chaetopelma altugkadirorum
yaygın 3 cins ve 49 tür ile temsil edilen örümcek familyası. İngilizce de «tipik olmayan tarantula» (atypical tarantula) adıyla anılırlar.
Kaynak: Atypidae
Genelde yalnız yaşayan ve tarantula yı andıran ufak örümceklerdir. Teşhis anahtarı: Familya teşhis anahtarı (Türkiye için): 8 gözlü.
Kaynak: Lycosidae
Bazal eklem içinde zehir dişinin hareketine yardımcı olan gelişmiş kaslar ile bazı türlerde (Hogna tarantula , Plesiophirctus collinus
Kaynak: Keliser
Meksika 'da Sierra Madre Occidental ve Sierra Madre del Sur Dağları aralıklıklarında ve batı taraflarında yaşayan bir tarantula türüdür.
Kaynak: Kırmızı bacaklı Meksika tarantulası
Halk bu çılgınlığın tarantula adlı örümceğin sokmasıyla ortaya çıktığına ve sokulanların ancak bu dansı yaparak iyileşebileceğine
Kaynak: Tarantella
daha çok Kosta Rika 'da, daha az olarak Orta Amerika 'nın bir kısmında (Guatemala , Honduras , Nikaragua ) yaşayan bir tarantula türüdür.
Kaynak: Aphonopelma seemanni
Mygalomorphae - tarantula ve tarantula benzeri örümcekler. Phalangiotarbida - tükenmiş. Opiliones - uzun bacaklı örümcekler (6,300 tür)
Kaynak: Örümceğimsiler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.