Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bağ dokusu ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

bağ dokusu anlamı İng. connective tissue Osm.nesc-i munzam Alm. Bindegewebe Fr. tissu conjonctif
Hücre sayısı az fakat hücreler arası maddesi çok olan ve genel olarak diğer dokuları birbirine bağlayarak destek görevi yapan bir doku tipi. Kökünü embriyonun mezenşim hücrelerinden alan bu dokunun iki ana tip hücrelerinin (fibroblâst, makrofaj) arasını dolduran madde içinde teller ve telcikler bulunur. Bu tel ve telciklerin çeşidine ve çokluğuna göre de çeşitli bağ dokusu tipleri oluşur. Örnek: Gevşek bağ dokusu, sık bağ dokusu, elâstik bağ dokusu vb. Lamina propria.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

bağ dokusu anlamı Lat.textus connectivus
(Anatomi) Cansız olan hücrelerarası maddeyle hücrelerden oluşan madde. Bu dokunun organları sararak destekleme, gövde arası boşlukları doldurma, dokuların beslenmesi ve organizmanın savunma sistemini oluşturma gibi görevleri vardır. Bağ dokusunun mezenkim, müköz, gevşek, sıkı, retiküler ve yağ dokusu olmak üzere altı türü bulunur.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

bağ dokusu anlamı İng. connective tissue
Hücre sayısı az fakat hücreler arası maddesi çok olan ve genel olarak diğer dokuları birbirine bağlayarak destek görevi yapan bir doku tipi.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

bağ dokusu anlamı İng. connective tissue Osm.nesçi munzam Alm. Bindegewebe Fr. tissu conjonctif
Göze sayısı az, göze arası maddesi çok ve genel olarak diğer dokuları birbirine bağlayarak destek ile görevli olan bir doku tipi. Kökünü mezenşim gözelerinden alır. Göze arası maddesi daima bir takım tel ve telcikler kapsarki bunların yapılarına göre çeşitli bağ dokuları meydana gelir.

"bağ dokusu" için örnek kullanımlar

Romatizma ağrı ve hareket sınırlanması yapan eklem ve bağ dokusu iltihaplarının genel adıdır.
Rheumatic pain and limitation of motion of joints and connective tissue inflammations which is the generic name.
Kaynak: takvim.com.tr
Bunları sinir sistemi tümörleri, böbreküstü bezi tümörleri, Böbrek tümörleri ve yumuşak doku ve bağ dokusu tümörleri izlemektedir.
These nervous system tumors, adrenal tumors, kidney tumors, and tumors of soft tissue and connective tissue are examined.
Kaynak: sabah.com.tr

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.