Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

turlamak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

turlamak anlamı
(nsz) Tur atmak, dolaşmak, dönüp durmak, turalamak: Futbolcular Kuşadası'nda turluyor! Sabah otuz tur atan oyuncular öğleden sonra da teknik ve taktik çalıştı.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

turlamak anlamı
Çamaşırın sabununu gidermek, durulamak.

*Bodrum -Muğla

turlamak eş anlamlısı

dolaşmak
(nsz) 1. Gezmek, gezinmek: "Belki otuz defa belki kırk defa, otelin merdivenlerini inip çıkıyor, her yeri dolaşıyor." -M. Ş. Esendal. 2. Doğru gitmeyip yolu uzatmak: Bu yoldan giderseniz çok dolaşırsınız. 3. Dönüp başka bir yönden gelmek: Dolaş da arka kapıdan gel. 4. Kan, damarlarda yer değiştirmek: Damarlarında aynı kan dolaşıyor. 5. Saç, iplik vb. şeyler birbirine karışarak güç çözülür duruma gelmek: Saçları taranmamaktan dolaşmış. 6. (-i) Bir yeri belli bir amaçla gezmek: Müzeleri dolaşmak. 7. Denetlemek amacıyla bir yeri gezmek. 8. Nefes, el bir şey üzerinde hafifçe hareket etmek. 9. müz. Gezinmek. 10. mec. Çok kimse tarafından söylenmek. 11. mec. Belirmek: "Başında dolaşan bir tehlikeden bahsediyorum." -Y. K. Karaosmanoğlu.
turalamak
(-i) 1. İplik çilelerini turalarına ayırmak. 2. Bazı oyunlarda, tura ile vurmak. 3. Turlamak.

"turlamak" için örnek kullanımlar

Bir bot kiralayarak Eski Kanal turlarına çıkmak, bisikletle şehri turlamak en cazip turistik faaliyetler.
Rent a boat to go the old canal tours, bicycle touring the city's most attractive tourist activities.
Kaynak: turkiyeturizm.com
Fenerbahçe, Avrupa Ligi üçüncü tur rövanşında karşılaşacağı Çek ekibi Viktoria Plzen'i eleyerek şeytanın bacağını kırmak ve tarihinde ilk defa bir Çek ekibi karşısında turlamak istiyor.
Liverpool, Europa League third round second leg encounter on the Czech team Viktoria Plzeň, eliminating the need for a leg break and want to touring for the first time against a Czech team.
Kaynak: takvim.com.tr
1520 'de Ferdinand Macellan , Dünya çevresini turlamak amacı ile çıktığı seyahat te, Amerika açıklarında gemi mürettebatının isyanı ile
Kaynak: Ayaklanma
yandan, mantıklı bir şekilde, bu satıcı bu şehirleri mümkün olan en kısa şekilde ve her bir şehre maksimum bir kere uğrayarak turlamak istiyor.
Kaynak: Seyyar satıcı problemi
Morrison, 17 yaşında iken The Monarchs isimli bir grupla Avrupa 'yı turlamak üzere evi terk etti. Grupta daha sonraları "Clubsound"'u
Kaynak: Van Morrison

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.