Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

üstlenme ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

üstlenme anlamı
is. Üstlenmek işi, deruhte: "Ortaklarım, çevirmenlik, olmazsa yazarlık görevini de benim üstlenmemi uygun bulmuşlardı." -A. Ağaoğlu.

üstlenme eş anlamlısı

deruhte
is. esk. Üzerine alma, üstlenme.

"üstlenme" için örnek kullanımlar

Apple ürünlerinin dünya genelinde sağlamış olduğu başarı dikkate alındığında; aynı zamanda mobil dünyasında iddialı bir rol üstlenme hedefi de ön görüldüğünde, Intel cephesinde anlaşmanın yapılmaması için hiçbir neden görünmüyor.
Given the success of Apple products that have been taken around the world, but also to take part in the mobile world, an ambitious target to the front we see no reason for the Intel front, made ​​the agreement does not appear.
Kaynak: haberciniz.biz
Kriptolojide, bir üstlenme şeması, bir değeri daha sonra açık edebilecek şekilde saklı tutarak o değere taahhütte bulunulmasına olanak
Kaynak: Üstlenme Şeması
Vilayet kelimesi arapça kökenli olup; 'valilik, velilik, bir işin başında durma, bir sorumluluk üstlenme anlamlarına denk gelmektedir.
Kaynak: Vilayet
Ülkeden ülkeye değişecek şekilde her ay anneye nafaka ödeme, çocuğun bakımını üstlenme gibi sorumluluklar biyolojik babaya mahkeme
Kaynak: Baba
Yeniden Milli Mücadele Hareketi 'nin İlim, Kültür ve Sanat ayağını Pınar Dergisi ile birlikte üstlenme amacı ile 1 Temmuz 1975 senesinde
Kaynak: Gerçek (dergi)
tarafından, gerçek veya tüzel kişi ye, sınırları tam olarak belirlenmiş bir görevi yürütme veya sorumluluklar bütününü üstlenme yetkisini verir.
Kaynak: Yetki belgesi
yönetiminin kurulmasını talep eden belgeyi imzaladı ve Sir Richard Church 'e Yunan ordularının başkomutanlığını üstlenme çağrısında bulundu.
Kaynak: Teodoros Kolokotronis
başarılarından cesaret alarak, genellikle başkanın yetki alanı içinde görülen dış politikayı biçimlendirme işini doğrudan üstlenme yoluna gitti.
Kaynak: John Foster Dulles
Malta'dan İstanbul'a döndükten sonra yeniden esnaf derneklerinin liderliğini üstlenme, eskiden kurduğu yerli şirketleri canlandırmaya
Kaynak: Kara Kemal
de ahlaki yanlış olduğunu sınıflandırıp paket halinde eğitim ve kitle iletişim araçlarıyla sunma görevini üstlenme ve uygulama kurumlarıdır.
Kaynak: Devlet terörü
Üçüncü Tapınağın Tanrı tarafından inşa edileceğine inanılmaz ve kişilerin soylarına bağlı olarak özel dini rol üstlenme fikrine karşı çıkarlar.
Kaynak: Leviler
Ontoloji bu anlamda bir çok noktada metafizik'in yerine geçme ya da o alana ait konuları üstlenme eğilimi gösterir. Yeni ontoloji ise bu
Kaynak: Yeni ontoloji
Siyasi, ekonomik ve parasal birliğin amaçlarına uyma dahil olmak üzere üyelik yükümlülüklerini üstlenme kabiliyetine sahip olunması.
Kaynak: Kopenhag Kriterleri
yaptığı anlaşmaya göre, Uşak kentinin bir takımını profesyonel liglere çıkarma işini Eylül 2009'dan itibaren Uşak Belediyesi üstlenme kararı aldı.
Kaynak: Uşakspor
İnsanlar arasında dayanışma, birlik, beraberlik ve sorumluluk üstlenme duyguları gelişmiştir. Toprağın nadasa bırakılması büyük ölçüde
Kaynak: Ortaoba, Karaman
esaslı lüturyalar yüküne daha fazlasını eklemeden, büyük Akropolis inşaatı planı gibi geniş ölçekli, kamu giderlerini üstlenme yeteneğiydi.
Kaynak: Atina Demokrasisi
Ordu komutasını üstlenme emrini 12 Eylül akşamı aldı. Ordu'nun Nikopol'deki karargahına 17 Eylül'de ulaştı ve komutayı aldı.
Kaynak: Kırım Seferi (1941–1942)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.