Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

üstlenmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

üstlenmek anlamı
(-i) Üstüne almak, yüklenmek, deruhte etmek: "Babam üzerinde durmamış, onun papara payını da üstlenen annem ise bunu bir mesele hâline getirip küplere binmişti resmen." -E. Şafak.

Türkçe - İngilizce

üstlenmek anlamı
fiil
1) undertake
2) assume
3) bear
4) take on
5) take over
6) stand
7) accept
8) be stuck with
9) support
10) take upon oneself
11) volunteer

üstlenmek eş anlamlısı

deruhte etmek
üstlenmek: "Aralarında anlaşıp siparişi müştereken deruhte ettiler." -H. Taner.
yüklenmek
(-e) 1. Yükleme işi yapılmak veya yükleme işine konu olmak: "Daha şimdiden evin bütün işleri Peyker'in üstüne yüklenmiş." -M. Ş. Esendal. 2. Kendi ağırlığını başka bir şey üzerine vermek, bedeniyle abanmak: "Araba durdukça önümdekine, kalktıkça arkamdakine yükleniyorum." -B. Felek. 3. (-i) Bir yükü taşımayı üstüne almak: Bavulları yüklendi. 4. mec. Üstüne düşmek, zorlamak: "Hep birden yüklenmişlerdi o zaman Rahmi'ye; saygısızlık ettin, kırdın diye." -T. Buğra. 5. (-i) mec. Bir şeyi yapmayı kabul etmek, üstüne almak.

"üstlenmek" için örnek kullanımlar

Sonuçta kontrolü az çok elinizde tutmanız gerekiyor bunu da firma olarak üstlenmek zorundalar Firefox OSta az çok şirketin kontrolü altında olacak.
As a result you have more or less have to keep in control of the company, it will have to take on the OSTA Firefox will be more or less under the control of the company.
Kaynak: donanimhaber.com
Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona, hayalinin bir gün Barcelona'da Lionel Messi'nin teknik direktörlüğünü üstlenmek olduğunu söyledi.
Argentine football legend Diego Armando Maradona, Lionel Messi Barcelona technical director to take a day dream, he said.
Kaynak: tr.eurosport.com
1970 yılında askeri görevini tamamladıktan sonra ise bu defa yönü, Paksu isimli firmayla büyük firmaların inşaat malzemeleri temsilciliğini üstlenmek olur.
After completing his military service in 1970, this time in the direction of large firms Paksu his firm will undertake representation of construction materials.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
Cursus honorum, Roma Cumhuriyeti ve İmparatorluğun erken döneminde Kamu yönetimi ne talip olan politikacıların ardışık olarak üstlenmek
Kaynak: Cursus honorum
Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, Kuş Cenneti ve Botanik Parkı 1991 yılında, soyları tükenmekte olan hayvanlar ın bakımlarını üstlenmek ve
Kaynak: Boğaziçi Hayvanat Bahçesi
başlayınca genç yaşına rağmen ulusal kabine başkanlığı görevini de üstlenmek durumunda kalan Kutsal Dalai Lama dokuz yıl boyunca Çinli
Kaynak: Tenzin Gyatso
gerektiren her durumda Avrupa dillerinden çevirilerin sorumluluğunu üstlenmek üzere Müslüman tercümanların eğitildiği ve görev yaptıkları kurum.
Kaynak: Tercüme Odası
Güney Kore hükümeti firmanın iflasıyla kalan 76 milyar dolarlık borcu üstlenmek zorunda kalmıştır. Daewoo'nun eski başkanı Kim Woo Chung'u
Kaynak: Daewoo
çatışmasını önlemek ve gönüllü olarak varılmış anlaşmaların uygulanabilmesi için yasaları ve düzeni koruma görevini üstlenmek zorunda olduğuna inanır.
Kaynak: Bireycilik
sorumluluğunu taşıyan ve bu görevi üstlenmek için, yaş, öğretim durumu ve sabıkasızlık yönünden belirli şartlara sahip olması gereken kişidir.
Kaynak: Sorumlu müdür
andan itibaren bu mallarla ilgili her tür kayıp ve hasar riskini üstlenmek, satıcıya gerekli duyuruyu yapmaması durumunda, yükleme için
Kaynak: CIF
"Boys Don't Cry" isimli filmin seçmelerine Brandon Teena rolünü üstlenmek için katıldı. Ancak, bu rolü Hilary Swank 'a kaptırdı.
Kaynak: Katherine Moennig
Babası 1972 yılında vefat edince, ailesinin geçimini üstlenmek zorunda kalmıştır. 1974 'de Ayten isimli kasabalısıyla evlenmiştir.
Kaynak: Ciguli
The New School 'da senaryo dersleri verdikten sonra, "Divorce Court" adlı TV dizisinin yapımcılığını üstlenmek üzere Los Angeles 'a taşındı.
Kaynak: Richard Glatzer
Ulusal Parti 'yi (NP) destekleyen Die Burger gazetesinin yayın yönetmenliğini üstlenmek üzere Cape Town 'a gitti. 1918 'de parlamentoya girdi.
Kaynak: Daniel François Malan
biçimlerine karşı muhalefetin tanıtımı için kullanarak kendi hareketlerinin sorumluluğunu üstlenmek, pasifist inanç sisteminin bir parçasını oluşturur.
Kaynak: Pasifizm
Orduların komutasını üstlenmek üzere Batıdan Patrici Marcellinus ve Doğudan general Basiliscus atandı. Gaiseric'e karşı düzenlenen
Kaynak: Anthemius
Haklar New Line Cinema 'ya satıldıktan sonra Cunningham iki yeni filmin yapımcılığını üstlenmek ve Elm Sokağında Kabus film serisinden
Kaynak: 13. Cuma (seri)
1952'de cumhurbaşkanlığı makamı kaldırılıp yerine bir Devlet Konseyi kurulunca, başbakanlığı üstlenmek üzere devlet başkanlığını bıraktı;
Kaynak: Bolesław Bierut
Angaje olmak : Bağlanmak,üstlenmek. Animasyon : Canlandırma. Animatör : Canlandırıcı. Ankesörlü telefon : Kutulu telefon. Ansambl : Topluluk
Kaynak: Türk diline geçmiş yabancı sözcükler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.