Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

vasi ne demek?

 - 2 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

vasi anlamı
is. (vasi:) 1. Bir yetimin veya akılca zayıf, hasta birinin malını yöneten kimse: "Garson, para kıymeti bilmediğim için bana karşı bir vasi tavrı takınıyor." -R. N. Güntekin. 2. Ölen bir kimsenin vasiyetini yerine getirmekle yükümlü olan kimse.
vâsi anlamı
sf. (va:si:) esk. 1. Geniş. 2. Engin.

Türkçe - İngilizce

vasi anlamı
isim
1) guardian
2) custodian
3) tutor
4) conservator
5) administrator
sıfat
1) tutelar
2) tutelary

vasi eş anlamlısı

engin
(I) sf. 1. Ucu bucağı görünmeyecek kadar geniş, çok geniş, vâsi: "Bu deniz de sabahın sisi içinde engin, sınırsız bir deniz gibi görünür." -H. Taner. 2. is. Açık deniz: "Enginden dönen deniz kuşları sessiz kanatlarıyla başımın üstünde dolaşıyorlar." -R. N. Güntekin.
engin
(II) sf. hlk. 1. Değer ve fiyatı düşük olan: Engin mal. 2. Yüksekte olmayan, alçak (yer), ingin, münhat: "Engin olur bizim elin ovası / Yüksek olur yaylaların havası." -Halk türküsü.
geniş
sf. 1. Eni çok olan, enli, vâsi: "Geniş, bomboş bir taşlığın serin, rutubetli küf kokusu duyuldu." -P. Safa. 2. Alanı büyük olan, makro, dar karşıtı: "Bu ağaç, bir geniş bostan duvarının dış tarafında idi." -O. C. Kaygılı. 3. Bol (elbise). 4. Kapsamı büyük, dar sınırlar içinde kalmayan, yaygın, makro: Geniş anlamlı. 5. mec. Kolay kolay tasalanmayan, hoşgörülü, rahat: "Besbelli geniş, olabildiğince umursamaz görünmek istiyordu." -A. İlhan. 6. mec. Çok: Geniş iş alanları sağlandı.

"vasi" için örnek kullanımlar

Avliya أولياء), Arapça bir kelime olup koruyucu, muhafız, yakın biri, vasi anlamındadır. İslam'da vali : İslam geleneğinde ruhani anlamında,
Kaynak: Vali
Fakat filme Amerikan Sinema Filmleri Derneği (MPAA) tarafından "R" (17 yaş altı için ebeveyn veya vasi gerekli) uyarısı kondu.
Kaynak: İnsan Eti
17 yaş altındakiler, içeriği ebeveyn veya yetişkin vasi eşliğinde izlemesi gerekir. (1968-günümüz. (Eşdeğeri: Video oyunları: M; Televizyon:
Kaynak: Amerikan Sinema Filmleri Derneği
ölümü üzerine yerine geçen küçük yaştaki oğlu Yannis tahta oturtulmuş; Umur Bey'in dostu Kantakuzen ise çocuk imparatora vasi tayin edilmişti.
Kaynak: Aydınoğlu Gazi Umur Bey

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.