Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yazıhane ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yazıhane anlamı
is. (yazıha:ne) 1. Yazı ve danışma işlerinin yürütüldüğü iş yeri, büro: "Yazıhaneye girdi, kâtiple camekânlı bölmede konuşuyor." -R. H. Karay. 2. Yazı masası: "Ufak bir odaydı burası, köhne iki maroken koltuk, birkaç tahta iskemle, iki ucuz yazıhane ile döşenmişti." -A. İlhan.

Türkçe - İngilizce

yazıhane anlamı
isim
1) bureau

yazıhane eş anlamlısı

büro
is. 1. Çalışma odası, yazıhane: Mühendislik bürosu. 2. Danışma ve yazı işlerinin yürütüldüğü iş yeri: "Amerikan usulü hususi bir dedektif bürosu açmış." -R. H. Karay. 3. Bölüm, şube: Narkotik büro. 4. Yazı masası.

"yazıhane" için örnek kullanımlar

Yenişehir Mahallesi dolmuş esnafları ise yazıhane sıkıntılarının olduğunu dile getirerek, Başkan Vergili'yi tekrar aday olarak görmek istediklerini ilettiler.
Yenisehir Quarter is filled with artisans expressed difficulties in the office, the President conveyed Vergili'yi want to see it again as a candidate.
Kaynak: haberler.com
Sirkeci'de bir yazıhane açtı;Mimar Kemalettin Bey ile birlikte Türk mimarisine yeni bir milli kimlik kazandırma çabalarına girişti.
Kaynak: Vedat Tek
Fazlullah, Kazvin 'de çok sayıda hattat ve çizim yapan kimselerden oluşan ekiple, resimli kitapları üretmek için büyük bir yazıhane düzenler.
Kaynak: Reşidüddin Hamedani
Odada büyük bir yazıhane, dosya raflar, sandalye ile birlikte 2 masa ve bir de eski yazı makinesi bulunmaktadır. Burada Edivar İngilizce
Kaynak: Anadolu Ajansı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.