Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yılanyıldızları ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

yılanyıldızları anlamı İng. serpentstars Lat.Ophiuroidea Alm. Schlangensterne Fr. ophiurides
(Yun. ophis: yılan; oura: kuyruk; eidos: biçiminde) İkincil ağızlılar (Deuterostomia) filumunun, derisi dikenliler (Echinodermata) alt filumundan, vücutları ortada beş köşeli bir disk ile bundan keskince ayrılmış olan çok ince beş koldan yapılmış, ağızları alt bölgede, anüsleri bulunmayan yer değiştirmeleri kollarının hareketi ile olan, bazılarının ışık verme özelliği bulunan türleri olan bir sınıf. Gevrek yılanyıldızı (Ophiothrix fragilis) iyi bilinen türüdür.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

yılanyıldızları anlamı Osm. saâbaniy-uz-zeneb fırkası Fr. ophiures, ophiuidés
(zooloji))

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

yılanyıldızları anlamı İng. serpentstars Alm. Schlangensterne Fr. ophiurides ophis, oura,edidos
(Ophiuroidea), (Yun. ophis = yılan, Yun. oura = kuyruk, Yun.eidos = biçiminde), İkincil-ağızlılar (Deuterostomia) filumunun derisidikenliler (Echinoderma) alt- filumuna (bakınız») giren bir sınıfı Vücutları ortada 5 köşeli bir disk ile bundan keskince ayrılmış olan çok ince 5 koldan yapılmıştır. Ağızları alt bölgededir. Anüsleri yoktur. Yer değiştirme kolların hareketi ile olur. Bazılarının ışık verme özelliği vardır. Gevrek yılan yıldızı (Ophiothrix fragilis) iyi bilinen türüdür (bakınız»)

"yılanyıldızları" için örnek kullanımlar

Kıtasal Eğim (Derin Etek)'de hayat: htm yılanyıldızları... Kıtasal eğim bir çamur eğimidir. NOT: Bilimadamları derin etekteki canlı
Kaynak: Derin etek (coğrafi)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.