Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

yollanmak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

yollanmak anlamı
(nsz) 1. Yollama işi yapılmak, gönderilmek. 2. Bir yere gitmeye başlamak, yürümek: "Arkadaşlarıyla buluştuğu pastaneye yollandı." -S. F. Abasıyanık.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

yollanmak anlamı
Gitmek, yola çıkmak, ayrılıp uzaklaşmak.

Heniskeköy -Amasya
*Bor -Niğde

yollanmak eş anlamlısı

yürümek
(nsz) 1. Adım atarak ilerlemek, gitmek: "Kafası yerde, kamburunu çıkarmış, yürüyordu." -H. Taner. 2. (-e) Karada veya suda, herhangi bir yöne doğru sürekli olarak yer değiştirmek: Buz dağları güneye yürümüş. 3. Çocuk ayakları üzerinde gezecek duruma gelmek: Çocuk erken yürüdü. 4. Yayan gezmek, yayan gitmek: "Gölgesinde yürüdüğü duvarın arkasından bir horoz sesi fark etti." -Ö. Seyfettin. 5. Yol almak: Biraz yürüyelim, geç kaldık. 6. (-e) Bir yere gelmek, bir yere ulaşmak, kaplamak: Dallara su yürümek. 7. (-e) Üzerine doğru gitmek, akın etmek, saldırmak, hücum etmek: Asker kaleye yürüdü. 8. Faiz, hesap edilmek, işlemek: Bu paranın faizi yüzde beşten mi yürüyor? 9. Geçmek, ilerlemek, değişmek: "Doktor o hayatın dışında kalmış. Bu ne demek? Bu, o demek ki hayat yürümüş gitmiş, birlikte yürüyememiş." -M. Ş. Esendal. 10. Bir işte ileri gitmek. 11. mec. Gereği gibi yapılmak veya ilerlemek: "Bu evliliğin yürümeyeceği daha başından anlaşılmıştı ama belki yürütürüz demiştim." -Z. Selimoğlu. 12. argo Ölmek: O da yürümüş.

"yollanmak" için örnek kullanımlar

Aerogram uçak postası ile yollanmak üzere özel olarak hazırlanmış ince, hafif ve kenarları zamklanmış bir kâğıttır. Aerogramda kâğıt ve
Kaynak: Aerogram
Cepheye yollanmak üzere hazırlanması için Lukaš taburuyla birlikte Güney Bohemya 'daki České Budějovice kışlasına yollanır.
Kaynak: Aslan Asker Şvayk
Amerika'ya sürgüne yollanmak kaydıyla serbest bırakıldı. Sürgünden dönüşü ona cumhurbaşanlığını getirdi. Ancak bu çok fazla sürmeyecekti.
Kaynak: Ramón Grau
Michael ve Lincoln, sınırda tutuklandıktan sonra ulusal güvenlik birimlerince Fox River'a geri yollanmak üzere nezarete alınırken, Bellick
Kaynak: Prison Break (2.sezon)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.