Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

barhana ne demek?

 - 4 sözlük, 10 sonuç.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

barhana anlamı
(Mimarlık) (Eskiden) Kervansaray ve hanlarda kervan yüklerinin konulduğu bölüm. a. bakınız» kervansaray, korunmalı kervansaray.

Güncel Türkçe Sözlük

barhana anlamı
is. hlk. 1. Kafile, küçük kervan, göç. 2. Göç eşyası, ev eşyası.

Tarama Sözlüğü

barhana anlamı
Göç eşyası.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

barhana anlamı
Fasulye sırığı ve üzüm çubuklarını dayamaya yarayan çatal ağaç, kazık

*Elmalı -Antalya

barhana anlamı
1. Grup, takım, kafile, kalabalık, göç, küçük kervan, aile fertleri. 2. Toplantı, parti, fırka, dernek. 3. Mola, konak. 4. Yük taşıyan hayvan kafilesi.
barhana anlamı
1. Ev eşyası. 2. Eşya konulan yer. 3. Motor ve kayıkların yağmur ve güneşten korunması için yapılan üstü kapalı yer. 4.bakınız» barana(II)-1. 5. Büyük kazan. 6. Gayet büyük ev. 7. Kaba tüylü halı.
barhana anlamı
Dağ evi.

Zek *Sarıkamış Kars

barhana anlamı
< Far. bâr-hâne Erzak veya eşya göçü
barhana anlamı
< Far. bâr-hâne: ev eşyasında ibaret yük; kervan veya askerin hayvanlara yüklenmiş erzak ve eşyasının bütünü
barhana anlamı
Yolcu topluluğu, kalabalık

Malatya

barhana eş anlamlısı

göç
is. 1. Ekonomik, toplumsal, siyasi sebeplerle bireylerin veya toplulukların bir ülkeden başka bir ülkeye, bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gitme işi, taşınma, hicret, muhaceret: "Obalarının hâlâ arkası kesilmeyen göçleri devam etmekte idi." -S. Ayverdi. 2. Evden eve taşınma, nakil: "Her sene, zamanı gelince İstanbul'un mahallelerinde Boğaz'ın köylerine göçler başlardı." -A. Ş. Hisar. 3. Taşınma sırasında götürülen ev eşyaları. 4. hay. b. Kuşların, geyiklerin, yarasaların, bazı balık ve böceklerin mevsim, iklim, besin miktarı vb.ne göre çevre değiştirmeleri.
kafile
is. (ka:file) 1. Birlikte yolculuk eden topluluk: "Bir yaz günü geçtik Tuna'dan kafilelerle." -Y. K. Beyatlı. 2. Aynı yöne giden taşıt veya yolcu topluluğu, konvoy: "Sağımızda yürüyen kafile, yolunu değiştirdi." -H. E. Adıvar. 3. esk. Sıra ile gönderilen şeylerin her bir bölüğü: Malların ilk kafilesi dün geldi.

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.