Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

zaptiye ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

zaptiye anlamı
is. tar. 1. Osmanlı Devleti'nde toplum güvenliğini sağlamakla görevli askerî polis kuruluşu. 2. Bu kuruluştan olan er, zaptiye memuru: "Sağında solunda birer zaptiye, dimdik duruyordu." -Ö. Seyfettin.

"zaptiye" için örnek kullanımlar

Emrinde bir zaptiye mülazımı ve 30 zaptiye. Bucak müdürünün tayini ağalık döneminin sonu olur. Şarlı'ya atanacak bucak müdürü Tonya ve
Kaynak: Beşikdüzü
valiliği (2), Edirne valiliği (2), zaptiye nazırlığı (2), şehreminliği (İstanbul belediye başkanlığı) (2), Medine şeyh-ül haremliği yapmıştır.
Kaynak: Mehmet Kâmil Paşa
Rum eşkiyalar konusunu görüşmek üzere zaptiye müfreze komutanlıklarınca toplantıya çağırılmışlar, toplantı kisvesi altında kurulan
Kaynak: Hacı Naşit Paşa
Çermik zaptiye karakolu komutanı Hüseyin Onbaşı ve karısı Esma hanım tarafından evlat edinilerek Seher ismiyle büyütülüşünü anlatmaktadır.
Kaynak: Fethiye Çetin
göçmenlerinden oluşturulmuş bir gönüllü zaptiye birliğiyle 10 Aralık 1910 günü Nazilli 'de Karınca Dağları 'nda Çakırcalı Mehmet Efe öldürüldü.
Kaynak: Hüseyin Nazım Paşa
halktan tahsil ediliyordu. Tanzimat 'tan sonra beldar unvanı kaldırılarak yerine “zaptiye ” daha sonra “jandarma ” kullanılmaya başlamıştır.
Kaynak: Beldar
Sarıyanlar evlerini bir zaptiye komutanı kullanacağı için eşyalarını satmamaları, bunları iki odada toplamaları ve kapıyı kapatarak
Kaynak: Hrant Sarıyan
çıkmalarını önlemek amacıyla verilen gizlice öldürülmeleriyle ilgili bir emir doğrultusunda zaptiye çavuşu Boşnak Hasan tarafından öldürüldü.
Kaynak: Çakırcalı Mehmet Efe
(4), 30 Temmuz - 9 Ağustos ve 11 - 14 Ağustos 1908'de zaptiye nazırlığı (4), Ağustos 1908 - Mart 1909'da şehreminliği (İstanbul Belediye
Kaynak: Mustafa Ziver Bey
hapsedildi, daha sonra serbest bırakılıp bu işten uzaklaştırılmak için yüzer kuruş maaşla süvari zaptiye askeri olarak devlet hizmetine alındılar.
Kaynak: Deliler, Yeniçağa
Dağları Düzce ve Adapazarı bölgeleri Kafkas göçmenlerinden toplanmış ve Rüştü Kobaş komutasındaki bir gönüllü zaptiye birliğince kuşatılır.
Kaynak: Arpazlı ailesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.