Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bayan ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

bayan anlamı
is. 1. Kadınların ad veya soyadlarının önüne getirilen saygı sözü: Bayan İnci. 2. Kadın: Bir bayan geldi. 3. Eş, karı: "Süleyman Bolluk da bayanın sımsıkı koluna girmişti." -H. E. Adıvar. 4. ünl. Kadınlara bir seslenme sözü: Bayan! Kimi aradınız?

Türkçe - İngilizce

Bayan anlamı
isim
1) lady
2) woman
3) miss
4) madam
5) madame
6) mistress
7) dame
8) missis
kısaltma
1) Mrs
2) Mrs
3) Ms
4) Ms
sıfat
1) lady's

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

bayan anlamı
Bir cins yabanî armut.

*Şebinkarahisar -Giresun

bayan eş anlamlısı


is. 1. Birbirinin aynı olan veya birbirine çok benzeyen iki şeyden her biri, benzeri: "Çorabın öbür eşini yerden almak için sol ayağını uzatıyordun." -Ö. Seyfettin. 2. Karı kocadan her biri, hayat arkadaşı, refik, refika: "Kadın diye eşini bellemiş, dürüst, aile babası bir adamdır." -Z. Selimoğlu. 3. Birlikte yaşayan dişi ve erkek hayvandan her biri: Güvercin eşini arıyor. 4. İkişer kişilik gruplarla oynanan oyunlarda, ortak oynayan iki kişiden her birinin öbürüne göre durumu, partner: Briçte kuvvetli bir eş seçti. 5. hlk. Kuma, ortak. 6. hlk. Arkadaş. 7. hlk. Döl eşi.
kadın
is. 1. Erişkin dişi insan, zen erkek veya adam karşıtı: "Yanlarında, kendileriyle ahbaplık edecek dostlar, hizmetlerine koşacak kadınlar veya erkekler görmek isterler." -A. Ş. Hisar. 2. Evlenmiş kız. 3. sf. Analık veya ev yönetimi bakımından gereken erdemleri olan. 4. mec. Hizmetçi bayan. 5. esk. Bayan: "Hintli kadın, toplantıyı renklendirmek için herkesin kendisine bazı şeyler sormasını teklif ediyordu." -B. Felek.
karı
is. 1. Bir erkeğin evlenmiş olduğu kadın, eş, refika, zevce: "Eve varınca karım Fadime kapıyı açar." -S. F. Abasıyanık. 2. kaba Kadın: "Analar ağlıyor, nişanlılar ağlıyor, karılar ağlıyordu; fakat Saliha kadın buna alışmıştı." -H. E. Adıvar. 3. hlk. Yaşlı, ihtiyar.

"bayan" için örnek kullanımlar

Yemeğin ardından Çintimar, bayan personele eşofman takımı hediye etti.
Afterwards, Çintimar, ladies tracksuits staff team as a gift.
Kaynak: haberciniz.biz
155'i arayıp 'Patronumu öldürdüm' diyen genç bayan, cinayeti üstlenmiş.
155 call 'I killed my boss' said the young lady, the murder committed.
Kaynak: timeturk.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.