Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bekâret ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

bekâret anlamı
is. (bekâ:ret) esk. 1. Kızlık. 2. Saflık, temizlik, masumluk: "Ruhumun bekâretini sana verdim." -H. C. Yalçın. 3. Sanat ve düşüncede özgünlük, yenilik. 4. Doğallık, tazelik.

Türkçe - İngilizce

bekâret anlamı
isim
1) virginity
2) maidenhood

bekâret eş anlamlısı

doğallık
is. Doğal olma durumu, tabiilik: "Onu kökenindeki doğallıktan uzaklaştıran etkenlerden sıyırmalı." -H. Taner.
kızlık
is. 1. Cinsel ilişkide bulunmamış bayanın durumu, erdenlik, bakirlik, bekâret, bikir. 2. sf. Bir kadının evlenmeden önceki yaşantısıyla ilgili, o döneme özgü: "İşte bu onun kızlık odası." -M. Ş. Esendal. 3. hlk. Üvey kız.
masumluk
is. Masum olma durumu, masumiyet: "O acı, adi, iğrenç tecrübelerden sonra bulmaya çalıştığım masumluk, şimdi bir hayal değil, bir hakikattir." -S. F. Abasıyanık.
saflık
is. 1. Saf olma durumu, temizlik, arılık, safiyet: "Yıldız bir çocuk saflığı ile gülümsedi." -A. Gündüz. 2. mec. Kolayca aldatılabilme durumu: "Gayet basit bir hile ile saflığımdan istifade ederek işi başardı." -R. N. Güntekin.
tazelik
is. 1. Taze olma durumu, körpelik, taravet. 2. mec. Dinç, diri, canlı olma durumu: "Eskiden söz açılınca yorgun belleğinden şaşılacak kadar tazelikle geçmişe döner, anılarını eksiksiz anlatmaya dalardı." -N. Cumalı.
temizlik
is. 1. Temiz olma durumu, saffet, nezafet: "Kırk beş sene geçti, servi sandığının temizlik kokusu hâlâ burnumdadır." -R. H. Karay. 2. Temiz durma veya tutma durumu: Çocukları temizliğe alıştırmalı. 3. Temizleme işi: "Yaşlı, ak saçlı, temizlik meraklısı, temizlik mütehassısı bir adamdı." -A. Ş. Hisar. 4. argo Ortadan kaldırma, yok etme, öldürme.
yenilik
is. 1. Yeni olma durumu veya yeni olan bir şeyin özelliği. 2. Eskimiş, zararlı veya yetersiz sayılan şeyleri yeni, yararlı ve yeterli olanlarıyla değiştirme, teceddüt: Türkiye'de geniş ölçüde bir yenilik çabası göze çarpmaktadır.

"bekâret" için örnek kullanımlar

Bekâret hepsini birbirinden çıkardığınızda arta kalandır.
When you remove them from each other is what remains of virginity.
Kaynak: bianet.org
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.