Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bilânço ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

bilânço anlamı İng. balance sheet, adjusted balance sheet
Bir kuruluşun belirli bir tarihteki iktisadi değerlerinin kaynaklarını ve bu değerlerin hangi alanlara yatırıldıklarını gösteren ve varlıklar = borçlar + öz kaynaklar biçimindeki muhasebe eşitliğine dayanan tablo.

Güncel Türkçe Sözlük

bilanço anlamı
is. (bila'nço, l ince okunur) 1. ekon. Bir kuruluşun, bir ticarethanenin belirli bir dönem sonundaki veya belirli bir gündeki taşınır ve taşınmaz varlıkları ile bunları sağlamak için kullanılan öz ve yabancı kaynakları dengeli olarak gösteren çizelge, dengelem. 2. mec. Girişilen herhangi bir işte, belirli bir süre sonunda elde edilen iyi ve kötü sonuçların karşılıklı durumu: "Hayatımın hesabını, bilançosunu yapıyordum." -Ö. Seyfettin.

Türkçe - İngilizce

bilanço anlamı
isim
1) balance
2) statement
3) financial statement
4) balance-sheet

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

bilanço anlamı İt..bilancio
1. Bir kuruluşun veya bir ticarethanenin belirli bir dönem sonundaki veya belirli bir gündeki taşınır ve taşınmaz varlıkları ile bunları sağlamak için kullanılan öz ve yabancı kaynakları dengeli olarak gösteren çizelge: § "Üç sene evveline kadar da ismi yalnız birkaç şirket bilançosuyla birkaç esham sahibince bilinen Zonguldak, bu muharebede Osmanlı tarihine geçti." -Ruşen Eşref Ünaydın, Bütün Eserleri, 44. § "Bilançoları fabrikanın işçi mümessillerinden mürekkep bir idare meclisi inceler ve tasdik eder." -Peyami Safa, Yalnızız, 99. § "Devletin mali vaziyeti üzerinde bir bilanço çıkarıp bunu neşretti." -Necip Fazıl Kısakürek, İhtilal, 144. § "İster istemez bilançolar yapacak, bir gelişme mekanizmasını izleyecektir." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 389. § "Karaköy'ün ve Sirkeci'deki depoların yandığını bütün bilanço defterlerinin, bonoların ve bütün stokların yok olduğunu getiriyor." -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 505. 2. Girişilen herhangi bir işte, belirli bir süre sonunda elde edilen iyi ve kötü sonuçların karşılıklı durumu: § "İşte bu mahmul odanın bilançosu." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 32. § "İki milletin toplu kabiliyetlerinin bilançosunu değiştirmez." -Peyami Safa, Eğitim-Gençlik-Üniversite, 155. § "… tasarlanarak gerçekleştirilmiş intiharlara " bilanço intihar" da deniliyor. " -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 40. § "Son yetmiş yılın bilançosu; körü körüne sağcı ve solcu "ülkülere" bağlanmış, körü körüne bunların savunmasını yapmış…" -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 19.

bilânço eş anlamlısı

dengelem
is. ekon. Bilanço.

"bilânço" için örnek kullanımlar

Bankacılık sektörü bilanço büyüklüğü 11 milyar TL'ye yükseldi.
Balance sheet of the banking sector increased to TL 11 billion.
Kaynak: kibrispostasi.com
FED'in bilanço büyüklüğü 27 Şubat'ta sona eren haftada geriledi.
Fed's balance sheet fell during the week ended February 27.
Kaynak: ekoayrinti.com
Demokratik sistemin niteliğine bakıldığında da bilanço negatif.
Looking at the nature of the democratic system, the balance sheet is negative.
Kaynak: dw.de
Bankacılık sektörü bilanço büyüklüğü 11 milyar TL seviyesine yükseldi.
Balance sheet of the banking sector increased to TL 11 billion.
Kaynak: kibrispostasi.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.