Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bittabi ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

bittabi anlamı
zf. (bi'ttabi:) Doğal olarak, tabiatıyla, tabii, elbette: "Buna, bittabi icabı gibi cevap verildi." -Atatürk.

bittabi eş anlamlısı

elbette
zf. (elbe'tte) Her hâlde, şüphesiz, kuşkusuz, elbet: "Bu şato sahibi elbette, şatonun her şeyiyle uğraşmak zorundadır." -A. Kabaklı.
tabiatıyla
zf. (tabiatı'yla) 1. Doğal bir biçimde, tabii olarak: "Gerçek Tanrı'nın yolunu bulamayanlar tabiatıyla birtakım düzme uluhiyetlere doğru saparlar." -Y. K. Karaosmanoğlu. 2. Kendiliğinden.
tabii
sf. (tabii:) 1. Doğada olan, doğada bulunan. 2. Olağan, alışılmış, her zamanki gibi olan, beklenildiği gibi: "Sıcaklar arttıkça serin yerler aramak, âdeta tabii bir ihtiyaç hâline geliyor." -A. Rasim. 3. Sağduyuya, mantığa, olağan düzene uygun olan: "Beklenen cevap gelince derhâl yazılacağı tabiidir." -Atatürk. 4. Yapmacık olmayan, doğal: "Eğer sürmenin üstüne bunu sürmezsen renk tabii olmaz." -P. Safa. 5. Katıksız, saf, doğal: Tabii meyve suları. 6. zf. (ta'bi:) Elbette, doğallıkla, doğal olarak, işin gereği olarak: "Yurttaşlarım arasında bana bu yabancılığı çektirmemek isteyenler de oldu tabii." -A. Ağaoğlu.

"bittabi" için örnek kullanımlar

Ve bittabi tabiat.
And bittabi nature.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Ondan dolayı bittabi bu vesile ile de takdir ve tebriklerimize hak kazanmıştır. Arzusunu da ilave edeyim ki, Türk ırkının dünyanın en
Kaynak: Keriman Halis
Başka dilden geçen sözcüklerin yenisiyle değiştirilme dizelgeleri Arapça kökenli alıntı sözler: bittabi | doğal olarak | | bizatihi |
Kaynak: Türkçedeki yabancı kökenli sözcüklerin Türkçe karşılıkları

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.