Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

botulizm ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Terimleri Sözlüğü

botulizm anlamı İng. botulism
Botulismus.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

botulizm anlamı İng. botulism
Memeli ve kanatlı türlerinde, Clostridium botulinum'un ürettiği botulinum adı verilen toksinlerin neden olduğu, bilincin yerinde olmasına karşın, felçlerin biçimlenmesi sonucu hayvanın ayağa kalkamaması, yem ve su tüketiminin olmaması, kanatlı türlerinde de felç sonucu boynun eğri tutulmasıyla belirgin ölümcül bir bakteriyel-toksemik hastalık, batılı ördek hastalığı, eğri boyun hastalığı.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

botulizm anlamı İng. botulism
1. Genellikle Salmonidae familyasına ait balık türlerinde, Clostridium botulinum'un neden olduğu, muskuler paralizi, denge bozukluğu, su yüzeyine yakın yüzme, düzensiz ve dengesiz yüzme hareketleriyle karakterize, sporadik, öldürücü, toksikoza yol açan bir enfeksiyon, botulismus. 2. Clostridium botulinum tarafından üretilen ekzotoksinlerinin gıdayla vücuda alınmasından sonra ortaya çıkan bir zehirlenme tipi.

"botulizm" için örnek kullanımlar

Kuş botulizm i ve kuş kolera sından kaynaklanan önemli ölümcül salgınlardan genellikle en çok etkilenen türlerdendir H5N1 türü oldukça
Kaynak: Kılkuyruk
süre fermente edilmesiyle çiğ olarak tüketilen besinlere dayandığından botulizm Eskimo sağlığında besin kökenli tehlikelerin başında gelir.
Kaynak: İnyupikler
İshal ayrıca daha ciddî hastalıkların bir belirtisi olabilir; örneğin dizanteri , kolera , botulizm veya Crohn hastalığı gibi kronik bir
Kaynak: İshal

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.