Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

bozuntu ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

bozuntu anlamı
is. 1. Bozulmuş bir şeyin kalan bölümleri, döküntü. 2. Kendinde bulunması gereken nitelikleri taşımayan kimse veya şey: "Taklit mal çıkaran fabrikalar, Hollywood bozuntusu şehirler istemeyiz." -O. S. Orhon. 3. mec. Şaşkınlığa düşme.

Türkçe - İngilizce

bozuntu anlamı
isim
1) old materials
2) scrap
3) offscourings

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

bozuntu anlamı
Bağ bozumundan sonra toplanan üzüm.

Malatya

bozuntu anlamı
Bağbozumu sırasında toplanılan üzüm

Malatya

bozuntu eş anlamlısı

döküntü
is. 1. Dökülmüş, saçılmış şeyler: "Onlar kendi küfleri, kendi yırtık pırtıkları, kendi döküntüleriyle yaşayabiliyorlar." -Y. K. Beyatlı. 2. Bir topluluktan geri kalmış kimseler. 3. Deniz yüzüne yakın, üzerinde dalgaların çatladığı kaya kümesi. 4. Kâğıtçılıkta üretimin herhangi bir safhasında ıskartaya çıkan, genellikle tekrar hamur durumuna getirilen, yaş ve kuru biçimleri olan kâğıt veya karton artığı. 5. mec. Değersiz, bayağı, ayaktakımından olan kimse: "Meşrutiyete uygun yönetim, yurt hainlerinin döküntüleriyle kurulamaz." -H. C. Yalçın. 6. sf. mec. İşe yaramayan, değersiz, kötü, berbat: "Şoföre önce kentin en döküntü mahallelerinin adını söylediler." -Ç. Altan. 7. tıp Bazı hastalıklarda görülen çıban, leke, uçuk, kızarıklık vb. belirti. 8. coğ. Parçalanan taşların yamaç aşağı kayması, yuvarlanması, etekte birikmesiyle oluşan yer.

"bozuntu" için örnek kullanımlar

Eğer ki bozuntu yönünde daha çok bozulmaya meylediyorsa bu defa boylamasına kararsız dır. Boylamasına kararsız uçaklarda bozuntu sonrasında
Kaynak: Boylamasına kararlılık

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.