Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

camekân ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

camekân anlamı
is. (camekâ:nı) 1. Göstermelik, satılık şeylerin sergilendiği camlı bölme veya yer, sergen, vitrin: "Camekânı geniş ve nadir sanat eserleriyle dolu bir mağazaya girdik." -Y. K. Beyatlı. 2. Bir yeri, bir veya daha çok bölüme ayıran cam bölme, camlık: "Camekânla bölünmüş bir kahve ocağı ile altı yedi masa vardı içeride." -Ç. Altan. 3. Limonluk. 4. Hamamlarda soyunulan camlı yer. 5. argo Gözlük: "Artık arkasına sığınacak bir camekânım da yok." -H. F. Ozansoy.

Türkçe - İngilizce

camekân anlamı
isim
1) glass case
2) display window
3) showcase
4) shopwindow
5) show glass
6) glazing
7) window

camekân eş anlamlısı

camlık
is. 1. Camlı çerçeve ile bölünmüş yer. 2. Çiçek, sebze vb. bitkileri dış etkenlerden korumak için yapılmış küçük limonluk, camekân.
gözlük
is. 1. Görme bozukluğu olan gözlerin daha iyi görmesine veya gözleri korumaya yarayan, bir çerçeveye yerleştirilmiş çift camdan oluşan araç: "Kendimi bu sarhoşluktan kurtarayım diye gözlüğümü başkasına verip kıyıya çöktüm." -A. Erhat. 2. Atların çevreden ürkmemeleri için gözlerinin iki yanına takılan siper. 3. Gözene.
limonluk
is. 1. Sera: "Köşkün yanından kıvrılıp arkadaki limonluğa doğru yürüyorlardı." -M. Yesari. 2. Limon ağaçlarının bulunduğu yer, limon bahçesi: "Taksim gezisi öğleden sonra ılık bir limonluk gibidir." -B. Felek. 3. Üzerine kesilmiş limon bastırılıp sıkılan, ortası tümsek ve oluklu küçük araç. 4. mim. Merdiven, balkon vb. yerlerin kıyılarına çekilen, 20-30 cm yüksekliğindeki set, tavhane.
sergen
is. hlk. 1. Raf. 2. Nesnelerin, insanlara gösterilmek, satılmak için sergilendiği camlı bölme veya yer, camekân, vitrin.
vitrin
is. 1. Bir dükkân veya mağazanın sokaktan camla ayrılan ve mal sergilemek için kullanılan yeri, sergen: "Sarışın bir kız, pastacının vitrinine dikkatle bakıyordu." -P. Safa. 2. İçine konan şeylerin görünmesi için yapılmış camlı dolap: "Vitrinin yan aynasında eşyayı seyreder gibi görünerek kendime de bakıyorum." -R. H. Karay.

"camekân" için örnek kullanımlar

Maç günleri restoranın içinde ve camekân önlerinde büyük kalabalıkların biriktiği restoranın yerine Türkiye pazarına Alshaya Grubu ile giren ABD'nin hamburger zinciri Shake Shack gelecek.
Match days accumulated in large crowds in front of the restaurant inside the restaurant and showcase Alshaya Group in Turkey rather than entering the U.S. market in the future Shake Shack burger chain.
Kaynak: haberturk.com

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.