Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ahlâklılık ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

ahlâklılık anlamı İng. morality Osm. ahlâkiyet Alm. Moralität, Sittlichkeit Fr. moralité
1- Bir insanın ya da bir insan öbeğinin iyi ve kötü açısından davranış biçimleri ve ahlaksal düşünüşü. 2- a. Ahlâk kuralları, yasaları ile uyum içinde olma. b. Kurallara uygunluk bakımından ahlâklı olma. c. (Dar anlamda) Özellikle cinsel yaşamla ilgili ahlâksal davranış. 3- Kişilerin ya da eylemlerin ahlâksal niteliği. 4- Ahlaksal düzen. 5- Ahlâksal düşünüş olarak ahlâklılık (Kant): Ahlâk yasası ile uyum içinde olan, ama ancak ödeve karşı saygıdan doğan eylemde bulunma.

Güncel Türkçe Sözlük

ahlaklılık, -ğı anlamı
is. 1. Bir insanın veya bir insan grubunun iyi ve kötü açısından davranış biçimi ve ahlaki düşünüşü. 2. Ahlak kuralları ile uyum içinde olma.

Türkçe - İngilizce

ahlaklılık anlamı
morality

"ahlâklılık" için örnek kullanımlar

Hukuk ve etik (ahlaklılık) arasında doğal ve kaçınılmaz bir bağlantı yoktur. Hukuki pozitivizm ve doğal hukuk: Hukuki pozitivizm, doğal
Kaynak: Hukuki pozitivizm
Brahmo Samaj 'ın belli başlı sosyal ülküleri kardeşlik, ahlaklılık, insanseverlik, kadınlığın yükseltilmesi, kastların kaldırılmasıdır.
Kaynak: Rabindranath Tagore
Böylelikle, Geist kendisini Nesnel Tin olarak gerçekleştirir ve ortaya ahlaklılık ve Devlet çıkar. Bu durum benin kendi içinde kalmaktan
Kaynak: Georg Wilhelm Friedrich Hegel
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.