Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çapraşık ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

çapraşık anlamı
sf. 1. Girift: "Çapraşık akıntılar birden düz yön aldı." -R. E. Ünaydın. 2. mec. Anlaşılması, çözülmesi veya içinden çıkılması güç, karışık, muğlak: "Benimseyemediği çapraşık bir dünyanın binbir dolabı içinde bunalmış genç bir öğrenciyi hatırlatıyordu." -E. İ. Benice.

Türkçe - İngilizce

çapraşık anlamı
sıfat
1) perplexed
2) complicated
3) recondite
4) inexplicit
5) entangled

çapraşık eş anlamlısı

girift
sf. 1. Birbirinin içine girip karışmış, girişik, çapraşık: "Girift bir konudur bu, en başta yeni şiir kavramı ile karıştırılır." -M. C. Anday. 2. Güzel yazı sanatında boş yer bırakmayacak biçimde iç içe istif edilmiş (yazı). 3. is. müz. esk. Klasik Türk müziğinde kullanılmış, neye benzer bir çalgı.
karışık
sf. 1. Ayrı nitelikteki şeylerden oluşmuş: Karışık salata. 2. Karışmış olan, düzensiz, dağınık, intizamsız. 3. Saf olmayan: Karışık süt. 4. Çalkantı, kargaşa, gerginlik içinde olan: "Bana ne, bu bir yığın ne olduğunu anlamadığım, karışık dolambaçlı işten!" -N. Cumalı. 5. Anlaşılması güç olan, açık seçik olmayan, çapraşık: "Tuhaf şey! Hakikaten karışık bir kadın." -P. Safa. 6. hlk. Halk inancına göre cin ve perilerle ilişkisi olan.
muğlak
sf. (l ince okunur) Anlaşılması güç, anlaşılmaz, karışık, çapraşık: "Son günlerin karşı, muğlak vakalarını tahlil edemedi." -P. Safa.

"çapraşık" için örnek kullanımlar

Bu da ilerde düşlerin sürmemesine ya da ağızda çapraşık diş oluşmasına neden olan durum meydana getirebiliyor.
It does not last dreams of the future, or bring in the mouth occurs that causes misaligned teeth.
Kaynak: sabah.com.tr
Hele bu insanlar sizin birinci dereceden yakınlarınızsa ve sizi siz yapan kişilerse durum daha da çapraşık bir hal alıyor.
Especially those people who you are and you are contacts yakınlarınızsa your first degree is becoming even more perplexed.
Kaynak: ntvmsnbc.com
Dünyadan firar ettiğimizde, cefa gördüğümüzde arkadan vurulduğumuzda, zulüm gördüğümüzde en çapraşık duygularla tıkandığımızda, sığındığımız karargâhımız onlar.
Escape from the world when we saw the rear vurulduğumuzda suffering, cruelty, we see tıkandığımızda the most intricate emotions, they are sığındığımız HQ.
Kaynak: sabah.com.tr
Aylin Sezen ortodontik tedavi kaç yaşında başlamalıdan, tedavi sırasında ne yemeliye ve çapraşık dişleri tedavi ettirmeyince ne olura kadar pek çok sorunun cevabını toplu olarak verdi.
How old is Amy Shree başlamalıdan orthodontic treatment, during treatment, treatment of misaligned teeth ettirmeyince what you should eat and how much olura gave answers to many questions in bulk.
Kaynak: aksam.com.tr
Romatizmal hastalıkları sınıflandırmak uzun ve çapraşık bir iştir; çünkü çoğu basit bir etyoloji göstermediği gibi lezyonların yapısı da
Kaynak: Romatizma
Gluck "reform" operaları hazırlamasının hedefi kendinden önce anlaşılması zor çapraşık konuları inceleyen ve çok karmaşık müzik ihtiva
Kaynak: Orphe ve Eurydice
günden beri defalarca filmlere, oyunlara konu olan bu karakter, insanın en çapraşık durumlarından birini kara mizahla yüklü bir dille anlatır.
Kaynak: Murtaza (roman)
önce nerede karşılaştıklarını sorgulamaları, geçmişlerini aramaları (belki de hiç karşılaşmamışlardır) çapraşık geri dönüşlerle anlatılır. "
Kaynak: Geçen Yıl Marienbad'da
Sayısı 1.800'ü aşan oyunları ustalıklı bir sahne tekniği sergiliyor ve çapraşık olay örgüleri içeriyordu. Lope de Vega'yı izleyen başarılı
Kaynak: İspanyol Edebiyatı
Bu nedenle en basit kimyasal tarif bile çapraşık büyülü sözler gibi gözükmüştür. Ayrıca, simyacılar düzensiz deneysel verileri bu mistik
Kaynak: Simya
1920 yılından 1922 yılına kadar olan sürede eski posta pullarının küçük bir stok miktarı karışık ve anlaşılması zor çapraşık şekildeki
Kaynak: Türkiye'nin posta tarihi ve posta pulları
Başka dilden geçen sözcüklerin yenisiyle değiştirilme dizelgeleri Arapça kökenli alıntı sözler: muglak | muğlak | çapraşık | muhabere |
Kaynak: Türkçedeki yabancı kökenli sözcüklerin Türkçe karşılıkları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.