Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çarliston ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

çarliston anlamı
is. 1. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaygınlaşan dans türü. 2. Bu dansın müziği: "Arkamızdan geliyor ve ıslıkla bir çarliston çalıyordu." -A. Gündüz. 3. bit. b. Sivri uçlu, uzun ve kalın, tatlı, yeşilimsi biber, çarliston biber. 4. sf. İnce, uzun: "Ben, bir hayalet kadar zayıf, on altı yaşında, çarliston pantolonlu, şık fesli bir mektepli efendiydim." -S. F. Abasıyanık.

Türkçe - İngilizce

çarliston anlamı
isim
1) Italian pepper

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

çarliston anlamı İng.charleston
1. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaygınlaşan dans türü veya bu dansın müziği: § "Şimdi değil yalnız Avrupa şehirlerinde İstanbul'da da nereye isterseniz gidin, eğer cazbantla fokstrot ve çarlistonun elinden yakanızı kurtarabilirseniz aşk olsun." -Ruşen Eşref Ünaydın, C. XIV, 106. § "Binlerce senelik mazisi olan bu müessese, radyo veya çarliston gibi yeni bir buluş değildir ki..." -Peyami Safa, Bir Tereddüdün Romanı, 48. 2. Sivri uçlu, uzun ve kalın, tatlı, yeşilimsi biber, çarliston biber. 3. İnce, uzun ve çarpıcı.

çarliston eş anlamlısı

ince
sf. 1. Kendi cinsinden olanlara göre, dar ve kalınlığı az olan, kalın karşıtı: İnce minare. İnce değnek. İnce kitap. 2. Zayıf: "Sarışın, kuru, ince bir kadındı." -Y. K. Beyatlı. 3. Taneleri ufak, iri karşıtı: İnce un. İnce kum. 4. Aşırı özen gerektiren, kaba karşıtı: İnce nakış. 5. Ayrıntılı: "Bugün temizlikçi geliyor. Şöyle ince bir temizliğe..." -T. Uyar. 6. Akışkanlığı çok olan, yoğun ve koyu olmayan (sıvılar). 7. Tiz (ses), pes karşıtı: "İnce bir çocuk sesinin hırçınlaştığı, ağladığı işitildi." -R. N. Güntekin. 8. Hafif, gücü az: "Hiçbir hareket bu gülüş kadar belirsiz ve ince değildir." -S. F. Abasıyanık. 9. mec. İyiden iyiye, enikonu, ayrıntılı: "Benim hasta olduğum günlerde her şey uzun uzun düşünülmüş, ince hesaplarla hazırlanmıştı." -R. N. Güntekin. 10. mec. Düşünce, duygu veya davranış bakımından insanın sevgi ve saygısını kazanan, zarif, kaba karşıtı: "Bu gülümseyişte, herkesin hemen seçemeyeceği bir ince alay gizli." -A. Ağaoğlu.
uzun
sf. 1. İki ucu arasında fazla uzaklık olan, kısa karşıtı. 2. Başlangıcı ile bitimi arasında fazla zaman aralığı olan, çok süren: "Uzun ince bir yoldayım / Gidiyorum gündüz gece." -Âşık Veysel. 3. zf. Ayrıntılı, derinlemesine: "Uzun düşündüğünü unuttuğu ve düşüncelerinin yönünü kaybettiği bir anda yemeğe çağırdılar." -H. E. Adıvar.

"çarliston" için örnek kullanımlar

home · EKONOMİ; Çarliston biberin fiyatı uçtu. Çarliston biberin fiyatı uçtu.
home · ECONOMY, green pepper price flew. flew green pepper price.
Kaynak: samanyoluhaber.com
Karnabahar 2 TL'ye düştü.Çarliston ve Dolmalık Biber kilosu 4 TL, ıspınak 2 TL'den alıcı buldu.
Cauliflower 2 TL fell. Charliston and Bell Pepper 4 TL per kilo, ıspınak were sold $ 2.
Kaynak: ozgurkocaeli.com.tr
Karpuzu biliyorsunuz 10 kuruşa satıldı, çarliston, dolma, biber türleri yine piyasaya 20 kuruş civarında sürüldü.
Berries are sold out you know 10 cents, green, stuffed, pepper species was still around 20 cents on the market.
Kaynak: haberler.com
Nasrullah / Kastamonu'da tüketici fiyatları bazında Şubat ayında en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 37,86 ile çarliston biber oldu.
Nasrullah / Kastamonu, the highest price increase in consumer prices in February, with the green pepper in the product was 37.86 per cent.
Kaynak: kastamonupostasi.com
Tarifi Malzemeler (5-6 kişilik) : 7-8 adet çarliston biber 3 adet orta boy domates Tereyağı Sıvı yağ Tuz. Yapılışı: Kuzu eti tencereye konur.
Kaynak: Calla
3 dolma çarliston demre biber çeşitleri 4 Tane mısır slajlık mısır 5 Karpuz 6 marul. Muhtarlık: Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile
Kaynak: Şahinköy, Karacabey
Ekonomi: 3 dolma çarliston demre biber çeşitleri: 4 Tane mısır slajlık mısır: 5 Karpuz: 6 Kelek, Sinsi ve Karakteri Zayıf İnsanlarda Bu
Kaynak: Ovaesemen, Karacabey
Köyde yapılan ekşimik veya lor peynirinin taze çarliston ya da acılı sivri biber ile pişirilmesi ile elde edilen karışımından oluşur.
Kaynak: Çayırdere, Pınarhisar

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.