Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

çatışmasız ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

çatışmasız anlamı
sf. 1. Çatışma olmayan. 2. zf. Çatışma olmadan.

"çatışmasız" için örnek kullanımlar

O halde, bu sürecin çatışmasız yaşanacağından emin miyiz, diye soracağız.
So, are we sure this process occurred in conflictual, he will ask.
Kaynak: haber.sol.org.tr
Bu yüzden, Kürt nüfusun yoğun yaşadığı Afrin, Kamışlı gibi bölgelerde birçok yerleşim yeri, hükümet kuvvetleri tarafından PYD güçlerine çatışmasız terkedildi.
Therefore, densely inhabited Afrin the Kurdish population, many residential areas such as Reed, the government abandoned by the forces of conflict-PYD forces.
Kaynak: ulusalkanal.com.tr
Siyasete sağ veya sol perspektiften bakmanın belki en ayırt edici yanı, sağ siyasetlerin siyaseti çatışmasız bir alan olarak görmesi, sol siyasetlerin ise çatışmayı kaçınılmaz kabul etmesidir.
The right or left perspective, perhaps the most distinctive looking at politics as well, as the area on the right to see a conflict Political, left politics acceptance of the inevitable conflict.
Kaynak: birgun.net
18 Eylül 1862 günü her iki taraf ölü ve yaralılarla ilgilenmek amacıyla geçici ateşkes yapmış ve gün çatışmasız bitmiştir. General Robert
Kaynak: Antietam Muharebesi
Komnenoslar dönemi genellikle çatışmasız geçmiştir. Bu durumu bozan iki olaydan biri, II. Aleksios'un tahta çıktığında 12 yaşında olmasını
Kaynak: Komnenos Hanedanı
için yöreye ancak mayısın son haftasında ulaşabilen Çerkes Ethem kuvvetleri, Sapanca ve Adapazarı'nı çatışmasız ele geçirdiler (23 Mayıs).
Kaynak: Düzce Ayaklanmaları
Müslümanların müslüman olmayanlarla birlikte aynı toplumda dışlamadan ve dışlanmadan, çatışmasız bir şekilde yaşayabilmeleri açısından "
Kaynak: Ali Bulaç
Osmanlı akıncılarının başındaki kişi olduğunu fark edince gerçeği kavrar ve onlara bir mektup yazarak kalenin çatışmasız teslimine yardımcı olur.
Kaynak: Sultanbeyli
Çerkez Ethem güçleri 23 Mayıs 1920 akşamı Sapanca ve Adapazarı 'nı çatışmasız ele geçirdi. 24 Mayıs'ı Adapazarında geçiren Çerkez Ethem
Kaynak: Akyazı, Sakarya

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.