Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dayanışmak ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

dayanışmak anlamı
(nsz, -le) Bir topluluğu oluşturan kişiler bir şeyi gerçekleştirmek için duygu, düşünce ve çıkar birliği göstermek, birbirini kollamak, mütesanit olmak.

Türkçe - İngilizce

dayanışmak anlamı
solidarity

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

dayanışmak anlamı
İddia etmek.

Peşman *Daday -Kastamonu

"dayanışmak" için örnek kullanımlar

Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla düzenlenen yardım kampanyası devam ediyor.
Continues to campaign for solidarity with the people of Rojava charity.
Kaynak: haberfx.net
Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla Batman, Urfa, Şırnak ve Diyarbakır'da başlatılan yardım kampanyası çalışmaları devam ediyor.
For solidarity with the people of Rojava Batman, Urfa, Sirnak and Diyarbakir aid campaign launched continue apace.
Kaynak: haberfx.net
BDP Viranşehir İlçe Örgütü, DTK ve ilçedeki sivil toplum örgütleri tarafından Rojava halkı ile dayanışmak amacıyla yardım kampanyası başlattı.
BDP Viransehir County Organization, DTK and district assistance to non-governmental organizations launched a campaign of solidarity with the people of Rojava.
Kaynak: haberfx.net
Çocuklarımızı yalnız bırakmamak, haklıyken haksız duruma düşürülmelerine izin vermemek ve onlarla dayanışmak adına, biz de aile olarak üniversitelerin bu tutumunu kınama kararı aldık.
Leave our children alone, haklıyken unfair not to allow the situation dismissed in the name of solidarity with them, and we as a family have decided to condemn this attitude of the universities.
Kaynak: radikal.com.tr
Devrimcileri övdükleri için Türkiye'de hapis cezasına çarptırılan sanatçılarla dayanışmak için yapılan yürüyüşe katıldı (2011).
Kaynak: Tarık Akan
Her gün, Pekin'deki çeşitli üniversitelerden öğrenciler meydandakilerle dayanışmak için dersleri boykot ederek ve protestonun taleplerini
Kaynak: 1989 Tiananmen Meydanı Olayları
Bu durumu öğrenen işçiler donanma erleriyle dayanışmak için sarayın önüne geldiler bu dayanışma sayesinde saldırıyı gerçekleştiren
Kaynak: 1918-1919 Alman Devrimi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.